tetelejurnal

Velicu şi Darius Vâlcov

Velicu: Vă adresez direct din apartamentul meu, pornit la renovare dinainte de metroul din Drumul Taberei, un călduros „Hai noroc!” Sunt Velicu, vecinul de scară a lui Tetelu, şi astăzi vreau să abordez o temă care mi-a picat direct în moalele capului, care dacă nu aveam chipiul de paznic, îmi strivea mătreaţa şi ideile. Deci tema este că Marius Vâlcov, marele finanţist a lu guvernarea PSD, a spus că el nu foloseşte carduri bancare deloc. De asemena mai a declarat că nu are nici conturi bancare, pentru că-ţi mănâncă băncile toţi banii prin tot felul de comisioane. Ca şi premierul Mihai Tudose – băiatul ăla care pilea cam cât mine şi vecinul Tetelu la un loc – Vâlcov zice că-şi ia salariul cash în mână. Iar când l-a întrebat ziariştii cum face când are nevoie de rezervări sau plăţi o-line, el a zis că o roagă pe gagica lui. Buuuun! Deci ideea să plătească gagica, nevasta, ţiitoarea este în esenţă foarte bună, care aici atât eu, cât şi vecinul Tetelu suntem de acord. Eu chiar apelez, ca şi Marius Vâlcov, mereu la nevastă-mea să-mi aducă o-line o bere din frigider, cât stau eu şi fac aceste analize macro-financiar-bancare pentru voi. Ideea cu cashul a lui domnul Vâlcov mi se pare foarte bună. Eu nu folosesc cartea de credit mai deloc, decât că la chioşcul de la capul blocului, folosesc caietul de credit, care iau pe datorie că nu am cash. Domnu' Vâlcov, asta se pune că plătesc on-line?

Voce: Nu! Se pune că eşti mega-sătăntoc şi nu plăteşti deloc. Că d-asta aţi vrut să daţi foc la caietul de datorii, tu cu Tetelu, de era să aprindeţi tot blocul!

Velicu: Un vecin d-al meu, analist la BNR şi el! Bine, bă! Pe urmă nici eu nu ţin bani la bancă. Fiindcă de câte ori m-a trimis soacră-mea să depun banii la bancă, în drum spre bancă am trei cârciumi şi până să mănânce banca comisioanele, am băut eu, cu doi vecini, depozitele. Deci sunt dea acord şi eu cu Jos băncile! De asemena vreau să urmez exemplul lui Marius Vâlcov, care în loc să puie banii la bancă, ţinea nişte tablouri prin cavouri şi prin pereţii la case. Că ca şi el, şi io am avut pe pereţii ăştia nişte tablouri ca a lui Picasso. Aceste picturi rupestre pe pereţi le-a făcut nişte beţivi d-ai mei, care a vomitat vinul cu lichior direct pe perete. S-a realizat astfel o artă cubistă, supra-realistă picasistă. O artă foarte abstractă, care foarte concret mi-a futat tencuiala. D-asta m-a păcălit şi zugravii ăştia, care au băut lavabila acum cinci ani şi au fugit. Deci io declar deschis că sunt alături de domnul Marius, acest Soroş pe invers al PSD, şi împotriva la bănci. Plus că şi eu îmi doresc de mult să-mi iau salariu direct în mână, ca Vâlcov, doar că nu reuşesc, fiindcă io, când iau salariu abia plătesc cu el toate datoriile şi chenzina rămâne în mână la cei care m-a împrumutat. Iar eu o iau tot în mână. Hai că v-am pupat fără comision şi dobândă!

 

Comentarii