Singuri acasă

Vremuri triste. Şi păcănelele se închid.

Ce facem, oameni buni, ca-i groasă rău. Valul doi a venit. Se închide tot. Chiar şi păcănelele se inchid,  pacanele, restaurante, etc. Inchise, goale)deşi ar fi fost bine să rămână deschise deoarece produc bani mulţi care intră la buget. Jucătorii de pacanele nu sunt periculosi, ca ei nu nu au contact cu oameni ci cu aparatul de joc. Vorbesc cu el, il injură, il pocnesc, il pupă, in funcţie de ce-i pică omului. Iar aparatul nu tuşeşte, nu scuipă, nu strănută. E covid-free. De ce să tai o plăcere care aduce bani la buget fără nicio investiţie din partea statului? Cu jucătorii astia e mai rău si mai periculos sa-i laşi pe stradă să umble de nebuni prin tramvaie, pieţe, magazine, decât să stea ţepeni la aparat cu săptămâna. Zic şi eu...

Legat de restaurante, mai functioneaza doar cele din hoteluri in care pot manca doar clienţii cazaţi acolo. Păi, in cazul ăsta, ca să mânânc în oraş, cum fac, rezerv o cameră la hotel şi merg acolo cu familia, să luăm cina? Mă şi văd vorbind la telefon: „Alo, Mariottul, doamnă, fiţi amabilă, aş dori o cameră cu vedere la Parlament, două fripturi în sânge şi un vin roşu, demisec. Ajung în 15 minute. Da, camera (de hotel) murdară. Nu, nu vă deranjaţi, nu schimbaţi prosoapele şi aşternuturile, că nu rămân peste noapte. Vin doar să mănânc cu soţia (o pereche care mananca la restaurant), să bem o sticlă de vin şi să injuram parlamentul. Aşa ne simţim noi bine. Ne distrăm şi noi cum putem. Saru-mâna!”.

Despre teatre ce să mai vorbim, e dezastru. Luni TNB anunta ca reia spectacolele in toate sălile, miercuri anunţa ca suspendă toate spectacolele din toate sălile. 

Sunt vremuri foarte triste pentru toţi, actori, ospătari, jucători la păcănele, profesori, elevi, corporatişti, muncitori, toţi avem viaţa schimbată. Dar cel mai greu este pentru doctori si cei care muncesc in spitale, adică in epicentrul infecţiei. Nu cred ca vrei sa fii doctor de covid azi, in România. Si tocmai de asta merita toate aprecierile. La polul opus sunt nesimţiţii. O ştire de azi ne spune ca la Slatina politia a spart o petrecere cu 200 de invitati. Era o nunta, un botez, ceva ce se face miercurea, zi de odihnă de la Dumnezeu pentru mulţi români. Pentru acesti mitocani care sfidează tot si iau la mişto eforturile celorlalţi de a limita dezastrul spre care ne îndreptam amenzile date de organe nu au niciun efect, ca oricum nu le plătesc niciodată. Cred ca cea mai bună pedeapsă ar fi sa fie luaţi in evidenţă de DSP si daca se îmbolnăvesc de covid sa-si plătească singuri spitalizarea. Ţi se rupe, plăteşti.  Asta e.  In rest sănătate pentru toţi şi Regeneron la tot cartierul. Că aşa ne-a promis Trump, şeful la lume. Dar până ne dă el Regeneron, cred ca ne dăm singuri plăcuţele suedeze. 

Comentarii