Singuri acasă

Sa pună proştii botul

Pentru început as vrea sa inaugurez Ştirea mea de astazi tăind o panglică, ceva, dar nu am, deci o sa-mi tai masca de pe faţă. Suntem aşadar in sezonul inaugurărilor care se ţin lanţ. Preşedintele a inaugurat trenul de la Gara de Nord la aeroportul Otopeni. M-a cuprins un sentiment de mândrie naţională, de patriotism. După două mii de ani, iată, aeroportul Otopeni este legat pe calea ferata de restul ţării. Cu timpul va fi si folositoare probabil, adică se vor urca oameni in acel tren. Important este ca el exista.

Competitia inaugurărilor şi tăierilor de panglici e maxima! La Bucureşti primariţa, exaltată si plină de mândrie, inaugureaza la Ciurel un pod  care care se opreşte in curtea unui bloc. Atât s-a putut , atât s-a făcut. Sa fie primit. PNL-ul nu se lasă mai prejos. Premierul, împreuna cu Primarul Iaşiului au inaugurat duminica, atenţie!, amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenta, adica un tăpşan cu buruieni. Asta ca să fie clar locul unde se va face fundaţia spitalului, să nu se apuce constructorii să toarne beton prin pădure, prin lacul Ciric sau peste aeroport. Deci , să fie clar, aici s-a făcut inaugurarea locului, aici se face spitalul. Nu turnaţi voi betoane pe unde vreţi, da? Urmând acest trend,  festivităţile vor continua cu inaugurarea locurilor prin care vor trece autostrăzi, drumuri, conducte, cai ferate, tuneluri, linii de inalta tensiune si va fi inaugurat chiar si aerul pe unde vor trece podurile suspendate ale lui Oprescu, dacă cineva îşi va propune să reia ideea. 

Si pentru ca duminica sunt alegerile se vor inaugura, la repezeala, urmatoarele:

-       Inceputul gandirii la proiectul spitalului regional Bucuresti, cu prezentarea primelor cinci pagini din ciorna de la Studiul de Fezabilitate si harta Bucurestiului, format A4, luata de pe Google Maps.

-       Finalizarea anularii celei de-a patra licitatii a centurii Targu-Mureslui, pentru ca nu s-a prezentat nimeni, 

-       Inaugurarea unui nou termen de executie , peste trei  luni, a tronsonului Cristian-Brasov, ianagurare care se va repeta la fiecare amanare a termenului de finalizare.

Preluarea, in Romania, a modelului moldovenesc de iaugurare a unui WC scolar, la care sa fie invitate toate televiziunile, cu care ocazie toaleta va fi data si in folosinta, premierul si primarul fiind primii care vor face pipi in pisoare, filmati din spate de toate televiziunile care in goana după titluri senzaţionaliste vor subtitra: premierul si primarul se pisă(bbep) in wc-ul copiilor sau „Incredibil: Premierul si primarul s-au făcut de pisat(beep) inaugurând un wc” sau, cel mai tare titlu: „In loc sa sprijine educatia, premierul se pişă in scoală.”  Ştiu, sună vulgar, dar altfel nu se poate vorbi despre aceasta campanie electorală de tot... la care doar proştii mai pun botul.

Comentarii