cocoștiri

Liviu Dragnea e agent rus?

Harasho!

Şi dacă Liviu Dragnea e agent rus? Nu vă grăbiţi cu: hai, domle, termină! N-ar fi pentru prima oară când principalul partid al ţării e, de fapt, doar o falangă a agenturilor moscovite.  Şi, de fapt, toată cioaca cu graţierea, amnistia şi faultarea justiţiei e doar efortul bătrânului mustăcios ca să desprindă ultimul vagon  de garnitura europeană. Să se enerveze băieţii care dau bani grei de la Bruxelles pentru ieşirea României din Evul Mediu şi să ne lase în plata Domnului. Domnului Putin. 

Care ar fi interesul ţarului în zonă? O ofertă de nerefuzat pentru turismul de pe litoralul românesc: selfie-uri cu portavioane ruseşti la linia orizontului. În fond suntem vecini cu Ucraina, iar Vladimir caută peste tot portiţe de intrare în vechea colonie bolşevică. Ce, credeţi cumva că e imposibil să întoarcem armele într-o bună zi? N-ar fi pentru prima oară. 

Iar pentru asta cineva lucrează din greu, înlocuindu-l pe bătrânul Nelu Highlander, preşedinte de onoare al PSD şi executor judecătoresc al bătrânului tovarăş Ceauşescu. Cine să fie, cine?
Păi cine a susţinut la ultima întâlnire PSD din Parlament că Rezoluţia Parlamentului European cu privire la România e răutăcioasă şi că pe francezi nu- ceartă nimeni că îşi bat vestele galbene? Bine, românii care deţin şi creier mare, nu numai pe cel mic antrenat la Aneta 3, bănuiesc că e mâna Moscovei şi la revoluţia galbenă.

Cine se tot ia de multinaţionalele străine că nu plătesc suficient impozit pe profit? Deşi ne-am putea întreba ce altă instituţie, care haleşte bani la greu din taxele românilor, nu plăteşte niciun impozit, nici măcar pe proprietate? Ghici Catedrală ce-i? Dar de, multinaţionalele cresc oameni care gândesc, se revoltă şi ies în stradă, nu? Cealalată creşte cetăţeni care nu mai ies nici la referendumul tradiţional, de fac spume toţi bărboşii auriţi ghiftuiţi.

Bineînţeles că războaiele geopolitice sunt nişte simple bătălii economice. Păi cine ar vrea să mai taie din marea felie de tort a gazelor şi petrolului extras cu veselie din Românie de austrieci de la OMV? Un Gazprom, poate? Păi domnul Vâlcov gură bogată şi mână lungă declara că OMV are acţionariat rusesc. La fel glăsuiau şi ungurii de la Mol.

Pe de altă parte veşnica obsesie a lui don Livio legată de statul paralel, servicii secrete, Kovesi şi Codlea. Cine ar avea interesul ca SRI, SIE şi alte mici companii pe profit din domeniul informaţiilor să fie foarte slăbite şi să-şi bage picioarele în ea de securitate naţională? FSB? Care nu e FCSB, saivanul lui Jiji, ci Federalnya Sluzhba Bezopasnosti, o mică afacere a lui Putin.
Ca să nu mai amintesc de simpaticele prietenii ale rabinului Dragnea cu consultanţii israelieni. Ponta ciripea acum ceva vreme că Liviu e omul unui grup de interese Israel-Ungaria şi probabil Rusia, foooarte interesat în Fondul Suveran. Că Hidroelectrica, gaze din mare, Aeroportul Otopeni, nu ştim noi d-astea. Şi nu ştim nici omul cui e Ponta. Dar ştim bine cine vrea să mute ambasada la Ierusalim, nu? Şi ştim ce e cu amnstia şi graţierea. Înapoierea a jde miliarde de euro, bunuri confiscate de DNA, către  băieţii deştepţi.

Probabil pentru tavarăş Liviu Nicolaevici nu contează prea mult ce culoare au banii cu care-şi cumpără ferme de porci prin Brazilia. Poate-s shekeli, poate-s ruble. Dar răceala asta din iubirea lui cu ambasadorii Statelor Unite, e foarte vizibilă. Adică să refuzi tu invitaţia de 4 iulie la petrecerea ambasadorului Hans Klemm? De ce, că-i american, sau că-l cheamă Hans, ca pe prietenii lui Klaus?

Închei cu un citat: ,,ce se află în spatele acestui curaj neobişnuit al cerebralului şi echilibratului preşedinte PSD? Care a acuzat NATO şi UE de finanţare a statului paralel?,,  Citat din agenţia rusă de ştiri Sputnik în iunie 2018. Păi ce să se afle, tavarăşi?
Harasho!

Comentarii