cocoștiri

Lazăr pentru România

Bravo liceenilor de la Lazăr pentru clipul despre România. E vorba despre un mesaj emotionant, acum la 100 de ani de România Întreagă, în care elevii conchid că vor să trăiască în casa lor, în România. Toate şmenurile pentru prieteni, din banii publici pentru manifestări, evenimente şi simpozioane de 3 lei, cu ocazia ”Centenarului”, nu fac cât acest mic mesaj al liceenilor din Lazăr. Toate bulşiturile de pe TVR cu sărbătoarea de mucava ar trebui înlocuite cu videoclipul copiilor.

Acum, câţi din protagonişti vor mai rămâne în ţară după terminarea facultăţii, rămâne de văzut. Mesajul e tulburător, dar adrisantul e greşit. Nu generaţiei tinere trebuie să îi spui să nu mai plece şi să schimbe România. N-ai niciun drept să le refuzi afirmarea, fericirea şi siguranţa în viaţă. Iar aici, aşa ceva au doar şmenarii politici, asistaţii şi popii. Ceilalţi trebuie să tragă pentru un credit de sfert de centenar şi să-şi plătească impozitele din care Dragnea unge TelDrum şi Firea îşi trimite electoratul în Grecia.
Liceenii ar trebui să-şi închidă părinţii şi bunicii în casă în ziua votului. Sau zilele votului, că bandiţii de la putere schimbă legea cum vrea muşchiul lor ţigănesc. Nu din cauza copiilor de la Lazăr a plecat 20 % din forţa de muncă  validă. Şi am impresia că şi 80%  din creierele României. Dacă am pune liceeni să conducă ministere, primării, Parlament şi Guvern sunt 100% convins că economia ar merge, pe bune, mai bine. Nu minciunile lor propagandistice de la Statistică, pe care le mai crede doar electoratul în alb, 10 la un steag, 100 la o lozincă.

Stăteam de vorbă cu un domn, fost buldoexcavatorist, om care a muncit din greu 43 de ani pe utilaje grele. Acum e paznic, a făcut nişte cursuri şi şi-a luat atestatul de paznic, ca să nu moară de foame. De ce? ”Fiindcă, Mişulică, de 3 ani nu se mai construieşte nimic”, zice. Nu mai am loc de muncă la săpat de autostrăzi. Nici gropi ecologice, nici lucrări mari de infrastructură. Mai ţineţi minte camioanele alea mari, cu roata uriaşă, cât un stat de om, pe care le admiram pe vremuri la Romexpo? A mai văzut cineva aşa ceva lucrând în ţara asta? Şi, zice muncitorul, am probleme cu reumatismul, că erau neîncălzite cabinele alea, oricâte şube îţi puneai pe picioare, tot te răzbea frigul. Bine, la Timişoara, la săpat de gropi ecologice, aveam cabine cu aer condiţionat, lux.

Cam asta e cu economia, nene. Da, mă bucur tare pentru celebra firmă de construcţii şi distracţii cu fetiţe TelDrum. A obţinut pe iarnă la ”licitaţie”un contract de reabilitare a unei şcoli din Zimnicea. Frumos. Bănuiesc că elevii de acolo tot în Spania, tot în Spania, nu?

Vedeţi cum supravieţuieşte în România , la 100 de ani de la Unire, doar muncitorul care lucrează la firmele ”unite” cu mafia? Vedeţi cum ”duduie” economia, doar în baronatele lui Oprişan, Stănescu, Bădălău şi, în general mâinile lungi care ne numără bancnotele din impozite cu saliva curgând lacom sub mustaţă?

Ăştia care nu fac absolut nimic pentru popor, ci doar pentru fundul lor gras în pantaloni de stofă englezească, ăştia ar trebui să facă un videoclip de Centenar. Ei ar trebui să rostească răspicat, cu ochişorii vicleni rostogolindu-se hămesiţi în pungile de grăsime de la ochi: vreau să rămân în România! E ţara mea, aici sunt acasă!
Pentru că, regret să vă spun, dragi liceeni de la Lazăr, chiar e ţara lor. Pe voi vă tolerează  primprejur, ca să aibă motiv de reabilitat şcoli cu teldrumurile, goldenbliţurile şi euroconstrucuturile lor. Că, dacă v-aţi dat seama ce javre fură banii părinţilor şi n-o să votaţi cu ei la 18 ani, chiar nu le mai trebuiţi.

Aici intervin bunicii îndoctrinaţi, încolonaţi în autocare, cu gândul la cei 4 mnititei şi o sută de lei în plus la pensie.
Trecutul, prezentul şi, din păcate, viitorul României Centenare.

Comentarii