cocoștiri

A înţărcat bălaia!

Ştiaţi că cel mai bine plătit star pe Youtube, în acest an, e un puştiulică de 8 anişori?  Piciul a făcut 22 de milioane de dolari din clipuri în care testează jucării. Oare de ce nu face şi domnul Teodorovici un vlog al Ministerului de Finanţe, că tot testează la greu inginerii bugetare! Ar scoate bani mai frumoşi decât colegul Vâlcov, care-şi îngroapă noaptea în criptă tablourile de pictori celebri. Ruşi, normal.

Ultimul test, dar nu sunt sigur că nu mai scoate unul până să termin eu de vorbit, e cel cu creşterea punctului de pensie. Hopa Mitică cade-n fund şi nu se strică. Nu se mai măreşte punctul peste câteva săptămâni, ci abia la 1 septembrie anul viitor.
E ca şi cum piticul milionar ia o maşinuţă, o dubă de la Banca Naţională, îi scoate roţile şi portierele şi când deschide uşile din spate: ţeapă! Maşinuţa e goală. Chinezărie de guvernare, nu alta.

Dar sunt absolut foarte convins că electoratul PSD, majoritar pensionar, va înţelege această situaţie şi va rezona, în suflet şi în gând cu spilcuitul domn Teodorovici, şi va renunţa la băile de nămol de anul viitor, programate din banii de majorare. Adică cei 165 de lei în plus lunar.

Poate că Executivul, sărăcit de Opoziţie, Soroş şi bineînţeles de guvernările anterioare (mai puţin Ponta, Grindeanu, Tudose), va face un apel, precum japonezii, pentru redresarea economiei: care are pe-acasă bijuterii, sfeşnice de argint, icoane argintate, dinţi de aur şi verighete, să le aducă la Ministerul de Finanţe, să le pună amanet, ca să aibă Statul lichidităţi.

Frumoasă imagine, nu? În care cozile de pensionari cu tinichelele în bocceluţă, se întind în faţa Ministerului mai ceva decât cele în faţa Catedralei pe Persoană Fizică, Dănuţ. Bineînţeles în acest timp vor răsuna din megafoane îndemnurile Olguţei Vasilescu împotriva Neamţului, vocalize învăţate pe de rost de la fostul ei şef, Tribunul. Nu trebuie să lipsească nici ,,Treceţi batalioane române Carpaţii,,,. Asta dacă nu cad stânci pe Valea Oltului, că pe unde să treacă? Pe autostrăzi?

Alte teste făcute de copilul bătrân de la Finanţe sunt îngheţarea primelor, a indemnizaţiilor, soldelor în 2019. Nici orele peste program sau în zile de sărbătoare nu se mai plătesc, ci se dau libere. Cred că o să apară Case de Schimb pentru Libere. Dai două duminici, o sâmbătă şi doi sfinţi şi iei a schimb un acatist, nevalabil la plata întreţinerii.
Chuky, păpuşelul ucigaş de vacanţe  a decis să nu se mai facă angajări anul viitor în sistemul bugetar. Stai, ce? Noroc că băiatul Veoricăi a prins post la Curtea de Conturi, al lui Tudorel e notărel, fata lui Daea numără oaia la gricultură. Absolvenţii cu pile în sistemul bugetar, pauză anul vgiitor. Bine, în afară de cei din TVR, unde s-a renunţat la concursul pe post şi s-a împământenit moştenirea funcţiei.

Nu mai pupă majorări nici invalizii, veteranii de război sau indemnizaţii de cerrcetători, nu tu ajutoare la retragerea la pensie sau trecere în rezervă. E an de post negru, frate.

Se mai bagă încă o acciză la ţigarete, între filtru şi buza umflată a fumătorului, vine şi taxa de poluare, aia de centrală termică, alte impozite şi taxe. Să vă fie ruşine, liberalilor şi USR. Stai, ce?

La guvernare sunt tot ăia care au promis că scot 105 taxe, în general de paşaport? Ciudat, s-ar putea să se confuzeze electoratul.

Ei, dar să nu fim atât de pesimişti! Există şi o parte bună. Uite, un exemplu la întâmplare: Guvernul a cumpărat pentru angajaţi coşur -cadou de Sărbători, de vreo 28 de mii de euro, başca 100 de agende pe 2019, cu 750 de lei bucata. De ce aşa scumpe? Păi au tipărite, din fabricaţie, zilele din 2019 când se bagă taxe. Hop, şa!

 

Comentarii