Epoca de Aur a lui PF Daniel! Vezi din ce caleaşcă S-A COBORÂT Patriarhul la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului!

Pentru băieţii de la Patriarhie, aurul este policarbonatul săracului, ăla cu care enoriaşul de rând îşi acoperă casa, coteţul, magaziile şi, dacă-i mai râmâne, mai păstrează şi pentru un ochi de fereastră la prispă. Daniel se blindează cu foiţă de aur cam cum se înfăşoară în indispensabili din hârtie de ziar homleşii şutaţi cotidian, înainte de slujbă, de pe treptele Mitropoliei. Aur pe cap, pe umeri, pe poale, aur în mâini, la gât şi în gură, aur oriunde, oricum şi mai ales oricât.

Mai nou, la Patriarhie, aurul nu mai acoperă doar trupurile înalt clericale şi imobilele ci şi mobilele. Ultima limuzină a Patriarhului, special achiziţionată pentru a se asorta cu clopotele Catedralei, e un Merţ SS Cameleon, înfoliat în aur şi argint, şi care-şi schimbă culoarea în funcţie de metalele pe lângă care staţionează mai mult de 10 minute. Gri argintie în marea majoritate a timpului, de la inoxul garajului patriarhal, negru alteori, de la ornamentele de fontă ale aleilor măreţului edificiu ortodox, maşina şi-a dat ieri arama pe faţă taman când PF Daniel descăleca de pa caii putere ai bolidului pentru a intra în Catedrală.

Gurile rele spun că pefeul chiar foloseşte vehiculul în teritoriu, ca un veritabil detector, atunci când merge la adunat birurile prin episcopiile ce se plâng mereu de probleme financiare, reţeta fiind destul de simplă: episcopul este poftit la discuţii pe bancheta din spate iar dacă Merţanul prinde culoare în obraji, popa ajunge-napoi pe trotuar în izmene.

Vehiculul extravagant nu este singurul aspect care a scandalizat opinia publică în această perioadă. Reporterii Comedy Mall l-au surprins pe CEO BOR Daniel probând cu satisfacţie echipamentul tricolor procurat pentru slujba de sfinţire a Catedralei, în prezenţa unor înalţi consilieri bisericeşti şi a reprezentanţilor instituţiilor media ale Patriarhiei: o garnitură vestimantară marca Adibas Mango, cu scufie bleu, halat galben şi pelerină lolo, creată special pentru acest eveniment epocal.

 

Citeşte şi Şoc! ISU a amendat Patriarhia pentru ecranul gigant montat în faţa Catedralei Mântuirii Neamului!

Comentarii