Şoc! ISU a amendat Patriarhia pentru ecranul gigant montat în faţa Catedralei Mântuirii Neamului!

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a amendat Patriarhia pentru ecranul gigant  care a fost montat în faţa Catedralei Mântuirii Neamului în scopul de a transmite, pe toată durata slujbei, apeluri la generozitate creştină şi danie publică întru strângerea de fonduri pentru obiectivul aflat în construcţie. Tot ISU a şi a somat organizatorii ceremonialului de mâine să demonteze instalaţia video care, atârnată între două macarale ale constructorului, ameninţă să cadă peste publicul asistent la primele rafale de vânt mai puternice.

„Este ilegală punerea în funcţiune a unei clădiri aflată în stadiu de execuţie, la care nu s-a făcut recepţia şi pentru care nu a fost obţinută autorizaţia de incendiu, potrivit legii 307/2006 şi, de asemenea, este ilegală şi periculoasă amplasarea unui dispozitiv video de dimensiuni gigantice în plin şantier şi fără luarea unor măsuri minime de siguranţă pentru public“, au declarat reprezentanţii ISU. 

Patriarhia refuză să comenteze incidentul, acuzând, prin comunicate trimise în eparhii, ”interesele îndrăciţilor” care se opun ”dumnezeirii publice” din 25 noiembrie. Supărarea şefilor BOR este cu atât mai mare cu cât, în eventualitatea demontării ecranului, PF Daniel pierde reţeta financiară foarte generoasă ce urma să însoţească difuzarea, în pauzele dintre cântările bisericeşti, pe dispozitivul impresionant, a unor clipuri publicitare ce promovează pariurile sportive, consumul de tutun şi alcool, jocurile de noroc, saloanele cosmetice şi de masaj erotic.

Peste 30.000 de oameni sunt aşteptaţi pentru a participa la slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale, siguranţa acestora nefiind garantată decât de mila bunului Dumnezeu şi de ”propria răspundere” mereu invocată de Patriarhie. 

Comentarii