W.C-ul din fundul curţii: tradiţie sau moft?

Economia Romaniei, acest tigru al Europei, dresat la scoala de circ satesc Dancila-Dragnea, a repurtat un nou succes. Noi, mandrii urmasi ai vitejilor daci, am reusit prin forte proprii, ignorand recomandarile si fondurile dusmanilor de la Bruxelles, sa ne mentinem pe un frumos loc codas in ceea ce priveste wc-urile. O treime din locuintele romanesti au wc-ul in afara casei.

Sondajele arata ca, maine, daca s-ar face un referendum cu intrebarea ´´ Vreti sa aveti toaleta in casa?´´, un procent important de romani ar raspunde NU categoric. Putine sunt cazurile in care motivul ce sta la baza acestui fenomen este lipsa banilor. Cei mai multi detinatori de cacastoare externa invoca traditia, religia, igiena.

´´Pai, ce? Noi suntem animale sa ne cacam unde mancam si dormim?´´, ne intreaba cu piosenie tanti Marioara, locuitoare din Blaj, de meserie bona cu norma intreaga in Cinque Terre, Italia.

´´Nu se pune problema de bani, draga domnule, ca toata familia muncim in UK. Vila am facut-o spatioasa, da´ wc-ul tot in fundul curtii, traditional, il avem, ca mosii si stramosii nostri. Ca noi nu suntem homosexagenari d-aia care sa ne uitam prin gaura cheii, unu´ la curu´ ailuilant,´´declara mandru si rosu la obraji, domnu´ Ghiorg, proprietarul unei impozante vile cu 36 de camere, din Certeze.

Comentarii