Viorica Dăncilă, despre experienţa de la Ateneu: ”Discursul domnului McDonald Tusk este o monstră de profesionalism!”

”Nu ştiam că limba poloneză seamănă atât de mult cu limba română!” a declarat premierul Viorica Dăncilă jurnaliştilor de la RTV, după cuvântarea emoţionantă a preşedintelui Consiliului European, polonezul Donald Tusk, la Ateneul Român. ”Discursul domnului McDonald Tusk este o monstră de profesionalism, de informare, şi sunt onorată că am reuşit să îl cunosc personal, deşi, de-a lungul timpului, l-am mai putut vedea în România, implicat în diverse activităţi probabil de voluntariat, în locaţii cu mâncare pentru copii, din Obor, Piaţa Unirii, Buzeşti sau Morarilor” a continuat Dăncilă, făcând o confuzie evidentă între oficialul european şi Ronald McDonald, mascota celebrului lanţ de restaurante fast-food.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut, joi seară, la Ateneul Român, în cadrul evenimentului de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, un discurs în limba română, cu citate din scriitori celebri români, precum Nichita Stănescu şi făcând referire la Nadia Comăneci şi la Simona Halep. Tusk le-a transmis un mesaj clar românilor: să apere statul de drept, la fel cum Helmuth Duckadam a apărat cele atru penalty-uri la Sevilla, în finala Cupei Campionilor, din 1986. 
„Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce împreună cu dumneavoastră prima preşedinţie română a Consiliului UE. Sunt convins că în aceste şase luni veţi interpreta cu înţelepciune o adevărată Rapsodie română, energică, europeană, la fel ca muzica lui George Enescu. Şi nu o spun pentru că ne aflăm la Ateneu, în această seară, ci pentru că ştiu cât de creativă este naţiunea română”, a transmis Donald Tusk. 

 

Comentarii
Vezi și