tetelejurnal

Velicu şi OUG

Velicu: Bună ziua, aici Velicu, Bucureşti, România, ora exactă! Stau şi privesc dimpreună cu vecinul meu Tetelu, la acest val de ordonanţe de urgenţă, OUG, a lu' acest guvern. Oamenii disperaţi iese în stradă să facă proteste. Ordonanţurile pe lăcomie 114 sau ordonanţa pe Justiţie 7 scoate oamenii din case.

Deci ce poziţie am io despre aceste OUG-uri? În primul rând nu înţeleg nimic din ele, nici dacă beau absint, care este băutura intelectualilor. Apoi că io aş modifica mâine, imediat OUG 7 pe Justiţie, dacă aş veni la putere. Aş lăsa textul ei exact la fel şi aş boteza-o OUG 8 în loc de OUG 7. Sau, ca să fie şi mai pe şmecherie, OUG 7,5 că asta n-a mai pomenit nimeni. Buuuun! Io doresc a se da o ordonanţă exact cum este aia cu pensii speciale la procurori, decât că ordonanţa asta să-mi facă mie salariu special, că io n-am pensie. Salariu special egal nu se termină până la următorul salariu. Mai special de atât nu se poate. Şi B) salariu special egal nu-mi mai cere nimeni datoriile înapoi. Apoi să se dea OUG 1, un litru de vodcă la fiecare om care vine acasă de la serviciu. Că mie şi lui Tetelu nu ne mai dă idiotul ăla pe caiet până nu plătim. Pe urmă vă spun că şi io am cam abuzat de ordonanţe, exact ca acest guvern.

Vedeţi cum stau cu casa nezugrăvită de opt ani. Am dat mai întâi ordonanţa 1 ca să se facă acest perete, care jugravii a băut lavabila şi s-a dus dreacu ordonanţa. Am dat apoi ordonanţa 2 să-mi pună glet dincoace la ferestre, care iar nu s-a putut materializa. Jugravii mei nu au ieşit ca actorii să protesteze pe scările de la Teatrul Naţional împotriva la ordonanţa mea. Ei a băut iar materialele, şi a adormit sub scara blocului ca porcii. Deci cam tot la fel mi-a zădărnicit acest OUG. Nici nu mai ştiu ce ordonanţe să dau să termin zugrăveala. Că – vă spun răspicat – io nu trec zugrăveala prin Parlament. Mai îmi depune deştepţii din opoziţie vreo moţiune, de-mi pică şi guvernul şi tencuiala care o mai am, aşa de Doamne ajută. Mai aş dori să îmi aplic analiza mea şi asupra OUG 114 pe lăcomie, bănci, bursă, acţiuni.

Cică alde agenţiile Standard & Poor's ne-a zis că ne scade ratingul de ţară dacă insistăm cu aceste tâmpenii. Mă doare în pix dacă ne scade Standard ăia ratingul. Măreşte PSD salariile şi ne-am scos. Păi, ce io beau bere cu rating sau cu salariu?! Cred că de la berea cu rating chiat te doare capul. Am auzit la un adjunct a lu' căţelul lui şoferul lui Ixărescu, guvernatorul BNR, că cică aceste OUG economice, e date ca să speculeze ei acţiuni la bursă. Care cică intră pe bursă când e mici şi iese când e mari acţiunile, ca să facă averi milionare. Nu am înţeles. Eu nu am intrat pe bursă niciodată. Mai intru maxim la WC şi mai ies afară tot la WC. Odată era să intru la puşcărie, dar, vă spun sincer, pe bursă nu am intrat never. D-asta vă sfătuiesc să fiţi foarte atenţi şi să-mi ascultaţi sfaturile mele de investiţii: beţi banii, adică ăi investiţi în ficat, că de acolo nu vi-i ia nimeni. Nici OUG, nici Ixărescu, nici FMI. Hai, v-am pupat pe portofel, pe acţiuni, pe bursă, pe ficat!

 

Comentarii
Vezi și