tetelejurnal

Velicu şi gripa

Velicu: Aici Bucuresti, Velicu, Romania. A fost ora exactă. Deci, hai noroc la toti care ma urmareste din frumosul meu apartament. Zilele astea, cu gripa asta de cacat, sunt de garda la farmacia corpului Satena, unde, dupa cum poate ati auzit sau m-ati vazut, activez ca badigard. Profit de acest moment de tragere a sufletului ca sa va zic sa nu intrati in panica. Dumnezeu ne-ncearca. Ne-a dat pesta porceasca africana la porci, acum ne da gripa umana la cetateni. E ca testele nationale la matematica. Dumnezeu vrea sa vada care e mai vigurosi la trup. Atat in materie de porci, cat si in materie de oameni, cum am spus si in figura de mai sus.

Asa ca nu va mai luati dupa cretini ca Tetelu, care are numai explicatii de politica, de stiinta, de mortii mă-si. Gripa e de la Dumnezeu. Ca sa nu va inbolnaviti, eu, Velicu, paznic la farmacia corpului Satena, deci autoritate medicala, va spun asa: Nu mai luati pastile ca prostii! Cand va treziti dimineata, beti doua-trei sute de tuica pe stomacul gol. Imbracati-va gros si mergeti la biserica. Puneti lumanari si pupati icoane. Lasati prostiile alea cu microbii care sta pe icoane. Ati vazut voi vreodata icoane racite, care sa le curga mucii?

Dupa ce va intoarceti de la biserica, mai beti doua-trei sute de tuica si apoi va culcati. Cand va treziti, reluati tratamentul. Si tot asa timp de cata tuica va permiteti. E unii care isi permite toata viata, dovada ca e sanatosi si traieste cat broasca testoasa de Galopegas. Astia care are servici, la fel: tuica la voi in permanenta. Mai scrii ceva la calculator, pac, mai iei o gura de tuica. La şaibă la fel. Mai invarti cu cheia, mai iei o gura de tuica. Asta e tratamentul, taticule. Ca stramosii nostri care a trecut prin milenii dezbracati nu era toata ziua la coada la farmacie. Noi cu tuica am razbit prin istorie si am ajuns ce suntem azi, de ne invidiaza toata UE si ne mananca de cur toti invidiosii de la Bruxelles.

Ca n-are vina astia de la conducerea tarii din cauza la gripa. Ei de ce credeti ca nu face gripa? Ca e vigurosi, tarani adevarati de la Videle. Cand vine microbii la ei in organism, se da cu capul de imunitatea lor ca de tabla de Volgă. Si e lesinati. Atunci, pac, bagi tuica peste ei si ii termini de tot. In concluzie, aveti grija de sanatatea voastra si nu-mi mai veniţi la farmacie toata ziua degeaba. Hai, noroc la toti prietenii si hai sictir lui Tetelu.
 

Comentarii