tetelejurnal

Velicu & părul

Velicu: Bună ziua, îi salut pe toţi fanii mei şi mai ales pe anti-fanii lui Tetelu, vecinul meu. Mă intitulez Velicu şi în cele ce urmează vreau să combat un comportament social, care l-am observat eu pe reţetele sociale de pe internet.

VO: Reţelele sociale! Nu reţete! Că nu eşti la tine, la farmacie.
Velicu: Scuze, este un vecin d-al meu, care a rămas aci, în hol, de la ultima beţie, de la Bobotează, când a mâncat măturica aia de busuioc a lu' părintele. Deci corect, reţelele, nu reţetele, deşi aceşti oameni pare bolnavi cu capul. Mai exact mă refer la curentul, care foarte multe femei se hotărăşte să-şi lase foarte mult păr mare pe tot corpul şi zice că asta le face libere, independente şi pline de personalitate. Care apoi ele ia aceste poze, cu blana care le-a ieşit pe picioare, sau la subraţ şi le pune pe internet, ca să se laude la altele ce superioare este ele. Problema este că tâmpita de nevastă-mea s-a aliniat, şi ea, la această modă. Deci şi-a lăsat păr pe mustaţă şi se postează cu asta pe Instagram. Dar, lasă că are mochetă pe faţă mai ceva ca decât am eu. A dus jmecheria mai departe: nu-şi mai taie nici unghiile, ca să fie şi mai liberă la cap şi la conştiinţă.

VO: Aoleuuu!
Velicu: Pe bune! Are nişte unghii de dinozaur, care mi-a tăiat prin casă toate draperiile. Că orice atinge se taie de la aceste unghii mari, care este incontrolabile în viaţa cotidiană de zi cu zi. A zgâriat cu zgaraibele alea toate maşinile din parcare, de s-a supărat posesorii de autoturisme. Mi-a zgâriat mobila prin casă, de trebuie acum să dau cu lac peste un bufet, care-l aveam de la soacra lu' soacră-mea. Zici că este omul foarfecă din filmul acela american. Dar ea zice că se simte liberă. Ce Dumnezeu să mai fac?! Apoi ea mai a încetat să-şi înmoaie bătăturile de la picioare. Nu-şi mai dă pe tălpi şi călcâie cu piatra ponce, care i s-a întărit foarte tare aceste bătături. Cu aceste tălpi neîngrijite şi întărite la maxim, tropăie prin casă de zici că e un cal potcovit. Şi tot cu aceste bătături, care zici că s-a făcut patine în picioarele ei, mi-a tăiat toate mochetele din casă. Lasă urme ca cum lasă buldozerul cu şenilele pe asfalt.

VO: Aoleuuu, dar ce sminteală mai e şi asta!
Velicu: Păi, nu auzi, că ea zice că astfel se simte mai eliberată şi mai dezvoltată personal! Poţi să te pui cu hipstereala asta?! Ăştia cred că sunt numai fani de-ai lu' vecinul meu, Tetelu, care aduc aceste mode din Occidentul nemţesc. Plus că, pe partea de pilozitate şi-a lăsat foarte mult păr mai ales în ureche, care -zice ea - o ajută mult când ia bătaie. Deci pămătufele alea, care i-au crescut în urechi funcţionează exact ca cum avea alde Francisc Vaştag casca aia de boxer, care-ţi apără capul de lovituri. Aşa este şi ea, ca o boxeriţă. Nu mai spun că, de la părul mare ieşit pe epiderma ei, îmi aduce în casă numai ciulini şi mizerii de pe stradă, care se agaţă de ea ca în blana unui ciobănesc de Bucovina. Dar am avut o discuţie cu ea şi mi-a promis că, după ce trăieşte la maxim acest sentiment de libertate şi împlinire feminină, revine la normal.

VO: Deci se epilează? Îţi taie unghiile?
Velicu: Da. Bunînţeles. Iar acum cred că vin avantajele. Din blana de pe ea, am hotărât împreună, facem cam la vreo trei plăpumi. Şi vreau să mai învelesc şi cişmeaua aia din faţa blocului care iarna îngheaţă mereu. Gata! Vă pupă tata, aveţi grijă şi dezvoltaţi-vă personal fără prea mult păr pe corp!
 

Comentarii
Vezi și