tetelejurnal

Velicu: Kovesi, procuror european

Velicu: Noroc. Aici Velicu, la semalul urmator a fost ora exacta. Trag un semnal de alarma asupra la un fenomen urmator: iar ne pleaca lumea din tara. Ma uit la Kovesi asta. Ea vrea sa se faca procuror european. Dar ce, nu mai era bune arestarile noastre din Romania? Bine, am auzit si eu ca nu o mai lasa astia sa puna catuse la politicieni. Dar ce, numa politicienii trebuie arestati?

Doamna Kovesi, daca iti place atat de mult dreptatea asta si arestarile, salta bagaontii de pe strazi, de prin fabrici, de prin uzine. Ca si ei are o mama. Daca se face abuzuri de astea, cum se zice la televizor, sa se faca pentru toti, taticule. Totusi, are si femeia dreptate pe colosa. Ca si hotii a plecat. A plecat si doctorii, si profesorii, inginerii, muncitorii, talharii. Acum, fuge procurorii si cred ca va pleca si politistii cu cainii lor lupi. Ramanem singuri cu jandarmii. Daca pleaca si batranii, o tai si eu. Ca ei e singurii care mai tine economia in picioare. Adica e in pericol eminent farmaciile, care este cele mai importanti stalpi financiari ai tarii. Daca mie mi-a plecat 40 de pensionari in Germania, eu raman fara loc de munca.

Ce mai pazesc? Trei prostalai care vin sa-si ia prezervative si neconceptionale? Inchidem si gata. Si punem pe butuci si industria farmaceutica, asa cum am distrus tot ce era bun in tara asta. Ca sa vedeti cat este de grava situatia si cu ce criza de personal uman se infrunta societatea noastra, va dau un exemplu. Am vrut sa-mi cumpar o bicicleta. Vine caldura si in atuobuzuri e plin de microbi, aglomeratie, controlori. Si m-am dus sa caut niste hoti care eu de la ei cumpar tot, inclusiv mancare. Cacat! Nu mai e nici un hot la noi in cartier. E toti plecati afara. M-am dus la politie, sa intreb sectoristul unde e hotii. Sectia inchisa. Si-a luat toti concediu medical si a fugit in Spania, la cules capsuni. Nici nu cred ca se mai intoarce. Deci ce facem, tata? Acum ii inteleg si pe guvernanti care nu face autostrazi. Pentru cine sa le faca?

Daca vrem infrastructuri, sa facem ca baiatul de la Suceava, care si-a construit singur un metru de autostrada. Fiecare pentru el, cat are nevoie. Fa-ti, taticule, un metru de spital, un metru de cale ferata, un metru de bere, ce ai tu nevoie. Nu mai astepta sa-ti dea statul, ca de aia merge lucrurile prost. Deci solutia mea pe termen macro-lung este inchiderea imediata a granitelor. Nu mai iese nimeni, decat intra. Luam si ostateci daca e nevoie, mai ales japonezi si nemti, ca e buni la munca. Si dupa aia mai vedem. Cam asta ar problema deocamdata, dar nu numai. Asa ca puneti mana si faceti ce trebuie acolosa, ca sa nu mai fie discutii. Pana data viitoare, stati linistiti, ca Velicu vegheaza la sanatatea voastra. 

Comentarii
Vezi și