tetelejurnal

Velicu, Dăncilă şi soluţia diplomatică

Velicu: Bună ziua, aici România, Velicu, ora exactă! M-am cufundat zilele acestea în chestiunile de politică exterioară ale României, care se doreşte comutarea ambasăzii româneşti de la Tel Aviv. Întâi am vorbit cu vecinul Tetelu, care ar vrea mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Tetel Aviv. Un fraier! Apoi m-am gândit la gândirea strategică a lu' doamna Vio Dăncilă, care muta ambasada să ni se pierde urma la ce mai avem de plătit gaze, curent, telefon.

Eu 20 de ani cat am fost chirias asa am facut. Bine, dacă ar fi după mine eu aş muta ambasada României la noi în bloc. Si daca dă teroriştii cu racheti peste noi sa se razbune, eu le dau un share location la Hamas că ambasada e la Tetelu în apartament. Sa-l explodeze pe el, da-l naibii de nebun. Dar şi cu mutarea la Ierusalim sunt întru totul perfect de acord. Poate merg cu Tetelu la locurile sfinţite din Ierusalim şi facem Învierea anul ăsta într-o moschee sau chiar sinagogă de la ei, din Ierusalim. Că aici, la biserică, la noi ne ştie toată lumea şi nu ne mai dă părintele să bem vinul de împărtăşanie. Noi, practic, suntem dispuşi să trecem la orice religie ne dă de băut.

Decât la musulmani ar fi o problemă, că oamenii se descalţă când intră în moschee, iar lui Tetelu îi pute tare picioarele. În fine! Revenind la problema diplomatică, aş propune ca ambasada României în Israel, să stea câte o săptămână în mai multe oraşe. New York, Bârlad, Londra, Fieni, Făurei. Să fie ambasada sub forma la tonetele alea de îngheţată, tip bicicletă. Sau ca dubiţele alea de vinde cremvurşti fast food. Seara tragi oblonul la ambasadă, te urci în şa, dai la pedale şi muţi ambasada.

Decât să nu aud vreo ştire naşpa, gen: într-o intersecţie din Ierusalim, ambasada României nu a semnalizat şi nu a acordat prioritate, i-a picat lanţul şi a fost lovită de ambasada Uzbekistanului, care venea în viteză pe un cărucior de butelie. Relaţiile diplomatice între cele două ţări au fost suspendate până se scutură ambasadorii de praf. Hai că v-am dat şi soluţia diplomatică! La revedere la toţi oamenii, indiferent unde are ambasăzile si hai sictir Tetelu!

Comentarii
Vezi și