Tanti Soroceanu, prefectul-minge de la Neamţ

Cu siguranta sunt multe judete in Romania pe ai caror prefecti nu-i cunosc alegatorii nici macar dupa nume, cu atat mai putin nu le cunosc infatisarea. Pe Danuta, apriga femeie ce conduce judetul Neamt cu mana de fier, burta de berar si gusa de barbat puternic, o recunoaste intreaga tara oricat s-ar masca. De cate ori prinde poarta descuiata si scapa pe ulita, lumea se intreaba ce calitati au recomandat-o ca sa ajunga in functia de prefect: vocea de mierla, indemanarea cu care sparge lemne sau viteza cu care infuleca o mie de hamburgeri.

La parada de 1 decembrie tanti Dani a fost, ca de obicei, atractia pietei. Pasul de defilare si gestica de politist competent din filmele lui Louis de Funes, o scot in evidenta si impun respect oricarui mascul feroce. Degeaba au ras unii fiind convinsi ca doamna prefect a gresit directia dupa ce a plecat din fata militarilor. Adevarul  este cu totul altul .

Fiinta despre care vorbim nu greseste niciodata directia din rea vointa. Din pacate, gabaritul de fost sportiv de performanta o obliga pe biata placintareasa sa se miste, exact ca o minge, prin rostogolire, dupa cum e inclinat terenul pe care se afla.
 

Comentarii
Vezi și