Se schimbă condiţiile la băncile de stat

Dupa masina care se parcheaza singura, locuinta care nu cere lemne pentru a se incalzi sau gradina care se adapa chiar si cand proprietarii sunt plecati in concediu, iata, se vorbeste tot mai des de ´´smartcity´’.

Oras inteligent nu inseamna ca are si locuitorii premianti in proportie de 100%, ci doar ca localitatea respectiva are niste dotari mai aparte. In Cluj, Iasi si Bucuresti, considerate ca fiind primele trei orase la desteptaciune din Romania, urmeaza ca trotuarele si parcurile sa fie impanate cu ´´banci inteligente´´, care pe langa clasicele locuri de infipt dosul, vor avea prevazute radiouri si prize de incarcat sculele modernitatii ( laptop, telefon, tableta etc). Exact asta ii trebuia unui popor progresist ca al nostru, pasionat mai degraba de logistica gratarelor de mici si a lazilor cu gheata pentru bere.

Sa vezi acu´ harmalaie : la fiecare trei metri o sa se auda alta manea sau alte stiri, depinde de postul ales. O banca o sa urle ´´Mufa PSD´´, urmatoarea va fi cu ´´Mufa Iohannis´´. Parerile localnicilor sunt impartite. Unii au opinat ca mai bine se foloseau banii  pentru spitale si scoli. Altii, cu locuintele in apropierea aleilor destepte, s-au bucurat de investitie pentru ca, exact cum era de asteptat, au intrezarit imediat oportunitatea de a face economie la energia electrica de acasa. Cu un fir tras discret de la banca isteata pana in casa, contuarele lor nu se vor mai invarti. 

Cei mai multi, de profesie ´´pierde vara´’, s-au dovedit a fi si cei mai buni cunoscatori ai realitatii din teren: ´´daca tot ne-a pus primaria muzica la banci, de ce n-a montat si tonomate de prezervative, bere, seminte si tigari, ca  sa ne simtem si noi bine?´´  

Comentarii