S-au stabilit numele celor cinci judecători care vor decide soarta lui Dragnea! Vezi care sunt aceştia!

Astăzi, la orele 10.00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, urma să aibă loc, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018. Decizia vine în în contextul deciziei Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte.
 
Una dintre mizele acestei decizii este stabilirea unui nou complet de judecată în cazul apelului lui Liviu Dragnea la condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul "angajărilor fictive din Teleorman".
 
Cel puţin pentru cazul Dragnea, numele celor cinci care îi vor hotărâ soarta s-au stabilit, se pare, încă din urmă cu câteva zile - Sorin Oprescu, Gabriel Oprea, Cătălin Voicu, Ion Iliescu şi Dan Voiculescu - toate propunerile fiind extrase, de către Ministrul Justiţiei, Tudor Toader, dintr-o urnă în care au fost incluse numai personalităţi publice cu o vastă experienţă judiciară.

Comentarii
Vezi și