Motivul real pentru care aeronava Blue Air a aterizat de urgenţă la Constanţa! 50 de pasageri mergeau ”cu naşu'” iar pilotul a vrut să-i dea jos ”la prima”!

Un avion cu 109 pasageri la bord, care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din Constanţa, primele informaţii fiind că pilotul aeronavei ce venea de la Larnaca, Cipru, a anunţat o defecţiune la flapsuri.

După ce oficialii aeroportului s-au deplasat pe pistă, în zona de aterizare, au aflat cu stupoare că motivul real este cu totul altul: 50 dintre pasageri, toţi români, călătoreau ”cu naşul”, plătindu-şi practic fraudulos călătoria, la preţ ultra redus, parte la personalul responsabil cu îmbarcarea, în Cipru şi parte la personalul navigant.

Descoperirea a fost făcută de pilotul avionului Blue Air care, la o verificare de rutină, a constatat cu stupoare că doar 59 dintre cei 109 călători pe care îi avea la bord figurau oficial în listele de pasageri, fapt pentru care a luat decizia să-i coboare ”la prima” pe cei aflaţi în neregulă.

Ancheta internă a celor de la Blue Air a mai relevat faptul că incidentul de azi nu e deloc unul izolat, existând o practică a călătoriilor frauduloase introdusă de chiar unul dintre stewarzii zborului de astăzi, fost controlor CFR pe trenurile de navetişti din România înainte de angajarea în companie.

Comentarii