Iliescu, omagiat în Kiseleff, la 101 ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie!

Pesediştii vor sărbători Halloweenul cu câteva zile mai devreme, adică pe 25 octombrie, astfel încât sărbătoarea universală a spiritelor să coincidă cu aniversarea a 101 ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie.

Evenimentul istoric cunoscut ca Revoluţia din Octombrie sau Revoluţia bolşevică, a fost lovitura de stat prin care bolşevicii au preluat puterea cu forţa de la guvernul lui Kerenski, şi care a inaugurat a doua fază a Revoluţiei Ruse din 1917.

Lovitura de stat a fost organizată de bolşevici sub conducerea lui Vladimir Ilici Lenin şi este considerată a fi prima revoluţie comunistă din secolul al XX-lea, deşi, strict cronologic vorbind, este a doua, ea având loc după revoluţia bolşevică reuşită de la Tallin, prin care bolşevicii estoni conduşi de Jaan Anvelt capturează puterea cu două zile înaintea revoluţiei bolşevicilor ruşi la Petrograd.

La sediul PSD din Kiseleff manifestările dedicate evenimentului vor include un vernisaj de tablouri cu temă revoluţionară din secolul trecut, un concert de muzică patriotică şi un moment în care mai multor personalităţi socialiste autohtone încă în viaţă le vor fi decernate medalii aniversare. 

Comentarii
Vezi și