După Marea Britanie, un judeţ din România vrea să părăsească UE!

Respingerea de catre parlamentul britanic a acordului de retragere din Uniunea Europeana a sporit temerile privind un Brexit dezordonat si a determinat statele membre sa se pregateasca pentru ce este mai rau. Cum un necaz nu vine niciodata singur, o veste si mai proasta a cazut ca un trasnet peste Uniunea Europeana: un judet din Romania, pe nume Teleorman, vrea sa faca acelasi lucru ca Regatul Unit.

In urma unui referendum tinut pe 1 ianuarie 2019, locuitorii veniti direct de la petrecerea de Revelion, au votat, in deplinele facultati mintale, iesirea judetului lor din Romania si, implicit, din UE.

´´Telexit´´ se va produce fara nici un acord. Teleormanenii au o singura conditie:´´Nu vrem reciprocitate in ceea ce priveste libera circulatie a cetatenilor. Cei din interior pot merge oricand la Bucuresti sa-si caute de lucru sau sa-si cumpere fashion de la Dragonu´ Rosu, da´ aia plecati deja in capitala, nu mai au voie sa se intoarca niciodata pe meleagurile natale. Ne-au facut prea mult de rasul lumii´´, a declarat prefectul judetului.

 

Comentarii