Dragnea şi-a luat casă în Madagascar înaintea legii dată cu dedicaţie: poate face puşcărie la domiciliu!

Liviu Dragnea a mutat la timp în zona achiziţiilor imobiliare, cumpărându-şi o proprietate de lux în staţiunea Antananarivo din Madagascar. Mişcarea a avut loc cu doar câteva zile înainte ca parlamentarii PSD să modifice regimul măsurilor privative de libertate în cazul condamnaţilor penal. Senatul a adoptat luni mai multe modificări la Legea privind măsurile privative de libertate, care se pliază perfect pe condamnările primite de Elena Udrea şi de Liviu Dragnea.

Spre exemplu, detenţia la domiciliu va fi aplicată pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor care au minori în întreţinere – Elena Udrea -, dar şi celor cu pedepse mai mici de 5 ani, fără fapte de violenţă – Liviu Dragnea. O altă modificare substanţială, venită la iniţiativa senatorilor PSD, prevede că persoanele care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot executa pedeapsa acasă, fără niciun fel de supraveghere. Potrivit legii, judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenţiei la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată: a) nu are rapoarte de abateri disciplinare; b) are o pedeapsă care nu depăşeşte 5 (cinci) ani.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 21 iunie, în primă instanţă la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

Comentarii
Vezi și