Codoiu´ ( CO2) dăunează grav sănătăţii şi buzunarului

Degeaba scot minerii nostri oaresce profit daca taxele de poluare depasesc orice imaginatie. Complexul Energetic Oltenia este obligat de reglementarile europene sa cumpere certificate CO2 in valoare de 500 milioane de euro, adica 37% din cifra de afaceri, adica cu mult peste profit. Pentru eficientizare, peste 13000 de angajati risca sa fie concediati.

Cu alte cuvinte,compania ar iesi mai in castig daca ar produce exclusiv poluare, nu energie. Pacat de bietii mineri. Daca mai era nea Nelu in functie sigur le gasea ceva de lucru prin Bucuresti. Plantau o floare, rupeau o falca, trecea luna, luau salariu.

De, asa ne trebuie daca am vrut sa ne anturam cu Europa! Nu puteam noi sa ne vedem linistiti de suveranitatea, datinile si independenta noastra pastrate cu atata grija in spatele cortinei de fier?

Am vrut sa intram la boieri in curte, trebuie sa ne descaltam de opinci si de vechile apucaturi. Ciudatii astia din vest nu ne mai lasa sa fumam in pat cu copiii, sa ne batem muierea in dinti, sa taiem porcu´ cu baioneta, sa furam fara sa facem puscarie si nici sa respiram cenusa cum eram obisnuiti din mosi-stramosi.
Acum, trebuie sa ne hotaram incotro o apucam.

Si cu sufletul in Rai si cu Doamne iarta-ne in Doamne fereste, nu prea se poate. Vrem sa ne mai selfuim cu Notrdamu´ in spate si sa ne ducem pitzi-pitzi la shopingareala prin Milano? Sau ne vedem de greierii ancestrali din calcaie, asteptand la birt ajutorul social?

Comentarii
Vezi și