Politichia de mărgăritar

VIDEO: Am aflat cum l-a schimbat primul milion de dolari pe Liviu Dragnea!

Stim, o sa sara iar unii ca de ce ne tot luam de astia de acum ca si aia dinainte au furat. Asa este, oameni buni, dar daca nu  facem publice ororile celor care sunt la putere, maine-poimaine, o sa se pise pe noi´´pentru ca pot´´. Am scris, la vremea lor, ca Decebal era alcoolic, Stefan cel Mare curvar irecuperabil si ca Basescu a furat flota romana si a scufundat-o p-aia britanica, dar si atunci, ca si acum, orbii ne cereau sa vorbim de ´´ailaltii´´.

Dar sa ne intoarcem la sarlatanul de serviciu: Livache. Pe majoritatea oamenilor obisnuiti, banii multi, functia babana si in general puterea absoluta ii schimba, facandu-i de nerecunoscut. Ne-ar fi placut ca eroul nostru sa fie o exceptie dar, ca baiat de la tara, fiu de militian comunist, de unde atata educatie si auto-control cum numai la urmasii familiilor regale mai intalnesti?
 

Am aflat de la prieteni din copilaria petrecuta in colbul Gratiei, ca Livu, dupa ce a prins functie mare in politica si facut primul milion de dolari a devenit alt om.

´´Prima oara cand s-a intors cu trinu´ de la Bucuresti, am ocservat ca avea pa el  tot trentele cu care plecase, da´ in picioare i se vedea niste ciorapi boieresti, d-aia care seamana cu un prosop. Era albi si pufosi de jurai ca e covoare persane, nu alta. Ala a fost semnu´ ca se boierise. Dupa aia, usor, usor, a uitat de unde a plecat, a inceput sa vorbeasca pe franceza, ca burghejii. Toata ziua il auzeai cu ´´me ui,me non´´ sau ´´bonjur si bonsoar´´. De-atunci, toata gloata i-a zis ´´a lu´´ parizianu´´, a povestit Ilie a lu´ Maria lu´ Ciomag, var bun cu liderul social-democrat.

Tot el ne-a trimis si o filmare din vremea cand, se spune, Dragnea a devenit extrem de arogant cu consatenii sai, pe motiv ca el nu mai era taran, ci ´´milionar francoford´´. Priviti filmuletul si minunati-va. In cadru apare si doamna premier Viorica Dancila ( femeia de pe carare ) care, de asemenea, este de nerecunoscut.

Comentarii