Tudorel Toader l-a eliberat compensator şi pe Bercea Mondial, pentru condiţii improprii de detenţie!

Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi vineri. Bercea Mondial mai avea de executat doi ani şi şapte luni de închisoare
 
Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au apreciat că interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, poate fi eliberat condiţionat din închisoare, deoarece aceasta este o măsură de “responsabilizare” a condamnatului, iar pedeapsa i-a fost redusă cu un an şi două luni (432 de zile) în urma aplicării recursului compensatoriu.
 
Tribunalul Mehedinţi a dat publicităţii luni motivele pentru care această instanţă a decis, pe 8 februarie, ca Bercea Mondial să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, el mai având de executat doi ani şi şapte luni dintr-o condamnare de 11 ani şi 9 luni primită pentru omor calificat.
 
Judecătorii arată că Bercea Mondial a executat în detenţie 3.474 zile, din care 432 de zile au fost câştigate ca urmare a aplicării recursului compensatoriu (condiţii improprii de detenţie), plus 72 de zile ca urmare a muncii prestate în penitenciar, dar şi 60 de zile ca urmare a instruirii şcolare, el reuşind să termine cursurile clasei a şaptea.
 
Bercea Mondial este acuzat că pe 17 februarie 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti Olt.
 
Ionuţ Anghel a ajuns în seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgenţă Craiova cu răni grave produse cu un cuţit. Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel. După ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv şi dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima şi-a schimbat declaraţia, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său.
 
Interlopul mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de Instanţa supremă.
 
În iunie 2018, el a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat.

 

Comentarii
Vezi și