S-a furat startul protestului ”#şîeu”: românii nu ştiu să stea doar 15 minute!

România dă în clocot. Pentru prima dată după 1989, un cetăţean simplu, afacerist cu mari nevoi de deplasare pe întreg cuprinsul patriei, a reuşit să mobilizeze mai mulţi conaţionali decât a făcut-o orice politician mioritic.
 
Trăgând un puternic semnal de alarmă în legătură cu lipsa autostrăzilor, el a propus ca pe data de 15 martie 2019, la ora 15, toată clasa muncitoare să stea, pur şi simplu, şi să nu mai facă nimic cale de 15 minute. 
 
Ideal, ca să-i îngrijorăm până la infarct pe şacalii care trăiesc din bugetul de stat, era să îngheţăm total orice activitate un timp mai mare, o săptămână sau o lună, de exemplu. Oricum, important este că lumea se trezeşte şi încearcă să-i trezească din beţia puterii şi pe cei din capul mesei. 
 
Din păcate, pentru un popor obişnuit cu tăiatul frunzei la câini încă de la formarea sa, e greu, dacă nu imposibil, să stea degeaba doar acest sfert de oră neacademic. După cum o demonstrează şi fotografia alăturată, pe şantierele patriei, muncitorii, parte dintre ei încurajaţi de patroni, au început să se antreneze de câteva zile la ”frecat menta”, astăzi arborând chiar şi drapelul oficial care să le justifice opţiunea. 
 
´´Nu ştiu dacă o să ne descurcăm, taică! Noi ne străduim, facem ce putem, dar, dacă am tras ca boii în jug de mici copii, acu´ ne-a fost greu să ne oprim şi să stăm degeaba aşa, brusc, 15 minute la ora 15. Şi, ca să nu ne râdă copiii şi nepoţii dacă ne vede că o frecăm aşa stingher, stând cu mâinile pe piept, ca mortu´-n păpuşoi, ne-am gândit să facem de dimineaţă oleaca de repetiţie, câte 15 minute pauză la fiecare 5 minute lucrate, ca să ne iasă bine fotografia de protest. Măcar de ar înţelege frecangii din fruntea ţării de ce facem aceste proceduri”!, a declarat un protestatar înverşunat de la mişcarea ”#şîmie?”.
 

Comentarii
Vezi și