România a instalat baraje marine la graniţă, ca să nu mai treacă cocaina la bulgari!

Forţele de ordine continuă să descopere droguri pe plajele din staţiunile României, în ultimele zile fiind găsite noi pachete cu cocaină, în greutate totală de 200 de kilograme, astfel că până în momentul de faţă captura a ajuns să cântărească peste 1.700 de kilograme.

Cum, însă, cocaina pierdută de cartelurile din America de Sud în Marea Neagra a ajuns şi la bulgari, şase pachete cu droguri fiind găsite pe o plajă din Bulgaria, în apropiere de Şabla, o localitate aflată la 26 de kilometri de Vama Veche, ministrul de interne Carmen Dan a dat ordin ca la graniţa cu vecinii să fie instalate baraje marine care să împiedice pachetele cu droguri să mai migreze la bulgari.

”Până nu ne lămurim care este provenienţa acestor droguri nu putem lăsa aşa lucrurile, la voia valurilor şi a întâmplării. Poate cocaina provine dintr-un zăcământ aflat în subsolul litoralului românesc, vreun vas scufundat în apele noastre teritoriale, şi-atunci ar însemna să ne risipim aiurea resursele noastre subterane”, a declarat ministra de Interne.

Iniţiativa şefei de la Interne a fost salutată sonor de Petre Daea, ministrul Agriculturii, cunoscut pentru declaraţiile sale pline de patos.

”Foarte bună decizia colegei mele, vizionară chiar. Aş completa-o propunându-i chiar o monitorizare atentă, complexă, în această perioadă, şi un control la sânge, la nivelul pescadoarelor turceşti şi bulgăreşti care dau târcoale apelor noastre teritoriale. Aşa, când rămâi fără o tonă, două, de calcan tradiţional românesc, mai treci cu vederea, dar să laşi să ţi se fure sute de kilograme de cocaină ar fi un fapt foarte grav, un prejudiciu considerabil”, a completat Petre Daea.

Comentarii
Vezi și