Reţeta de 4 milioane a lui Codrin Ştefănescu: cum să transformi 7 euro în 156, vânzând la stat un teren palmat tot de la stat!

Excrescenţa social - democrată Codrin Ştefănescu se pregăteşte, în pauza luptei cu statul paralel, să facă la buzunare contribuabilul de rând vânzând statului un teren obţinut fraudulos tot de la stat, prin intermediul naşului de cununie al fiului lui Dragnea!

Conform ziariştilor de investigaţii de la RISE Project, Ştefănescu va vinde Primăriei Capitalei cu 156 euro/mp un teren pe care l-a cumpărat cu 6,7 euro/mp şi care n-ar fi trebuit niciodată să ajungă în circuitul civil al tranzacţiilor imobiliare, afacerea urmând să-l recompenseze cu o rată a profitului de 2.200%.

Terenul din care Ştefănescu deţine un procent de 80% – în suprafaţă de 3,18 hectare – reprezintă cea mai mare parcelă dintre cele aproape nouăzeci, pe care Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi-a propus să le cumpere de la particulari pentru a putea construi prelungirea Bulevardului Timişoara, în baza unei hotărâri de expropriere iniţiată de Sorin Oprescu în 2013.

Conform RISE Project, pământul pe care CGMB se pregăteşte să îl cumpere în cadrul acestui proiect, la preţul de 156 euro/mp, se găseşte la periferia-periferiilor Bucureştiului: lângă centrala electrotermică Vest, pe un câmp părăsit, bântuit de câini, acoperit de bălării şi gunoaie, cel mai mare preţ identificat într-o tranzacţie de pe piaţa liberă, făcută cu pământurile din această zonă în ultimii cincisprezece ani, fiind de 70 de euro/mp, deci, de două ori mai mic decât cel oferit de Primăria Capitalei!
 
Terenul deţinut de Codrin Ştefănescu şi o asociată a sa a aparţinut statului român până în februarie 2004, dată la care a fost retrocedat, în bloc, împreună cu altele, în suprafaţă cumulată de 107,9 hectare, la cererea companiei Institutul Pasteur SA, care a susţinut că toate aceste pământuri făceau parte din patrimoniul ei istoric. Institutul Pasteur SA a fost preluat de la stat în 2000 de afaceristul Sorin Stănescu, multimilionar low-profile, cu legături transpartinice, care a ieşit din penumbra în care obişnuieşte să trăiască abia anul trecut, când a fost naş la nunta faraonică a fiului lui Liviu Dragnea. 
 
Ştefănescu a intrat în posesia valoroasei parcele prin două tranzacţii succesive în care a plătit mai întâi 0,09 euro şi apoi 6,7 euro per metru pătrat.
 
Deşi două instanţe au stabilit că Institutul Pasteur SA nu avea dreptul să solicite această reconstituire imobiliară gigantică şi au anulat titlul de proprietate al celor 107,9 hectare, sentinţa rămânând definitivă încă de acum opt ani, niciun metru pătrat din hectarele retrocedate ilegal nu s-a întors până astăzi în proprietatea statului!

 

Comentarii
Vezi și