Reacţie virulentă după ce Rareş Bogdan l-ar fi făcut chelner în public pe liderul PNL Ludovic Orban!

Organizaţiile profesionale ale chelnerilor şi ospătarilor au reacţionat în termeni foarte duri după ce, zilele trecute, în spaţiul public au apărut numeroase comentarii şi controverse pe marginea unei presupuse catalogări uşor înjositoare a liderului PNL, Ludovic Orban, de către vicele său, Rareş Bogdan.

Conform ziariştilor de investigaţii de la gigi4x4media.ro, Rareş Bogdan, aflat sub influenţa alcoolului la o întâlnire de taină într-un luxos restaurant bucureştean cu mai mulţi lideri liberali, l-ar fi sunat în miez de noapte pe Ludovic Orban pentru a-l invita ironic să le toarne câte un şpriţ, declarând ritos comesenilor că ”omul e chelner de meserie, are experienţă, doar a turnat la atâtea mese şi nu neapărat în pahare!”

În corul protestelor, de departe tonul cel mai vehement l-au avut adevăraţii ospătari, care ne-au transmis la redacţie următorul mesaj:

”Am luat cunoştinţă cu profundă indignare de declaraţiile făcute de domnul Rareş Bogdan, declaraţii pe care le considerăm defăimătoare la adresa breslei noastre. A-l compara pe domnul Ludovic Orban  cu un ospătar reprezintă cea mai gravă jignire care ni se putea aduce. Membrii asociaţiei noastre, indiferent că sunt chelneri, ospătari, şefi de sală sau picoli îşi câştigă cinstit existenţa, nu fac opoziţie de faţadă faţă de acţiunile colegilor lor şi nici nu cer cotă parte din nota de plată a altuia.

Faptul că domnul Rareş Bogdan îl consideră pe domnul Ludovic Orban chelner este o gravă eroare, acesta din urmă neavând nici pregătirea de specialitate şi nici un fizic adecvat acestei meserii. La ce fizionomie are, dl Orban ar putea ajunge, cu indulgenţă, cel mult ajutor de lăutar la o bombă de cartier, fiindcă niciun şef de sală care se respectă nu l-ar lăsa nici măcar să debaraseze mesele, de teamă că ar putea da pe gât toate sticlele, carafele şi paharele negolite de clienţi.

Noi, chelnerii şi ospătarii ne câştigăm cinstit existenţa şi, spre deosebire de dl Orban, nu atârnăm la combinaţii. Dacă vrea omul să ne lase bacşiş, bine, dacă nu, asta e, nu-l dăm în gât la presă sau la preşedinte. Şi, deşi suntem ospătari cu vechime, noi nu scuipăm în locurile de pe unde-am ciugulit, cum a făcut dl Orban cu PSD-ul, alături de care, disident sau nu, tot a mâncat o pâine albă pe vremea USL-ului.

Cu speranţa că demersul nostru a fost bine înţeles şi că dl Orban, dacă va ajunge vreodată la Putere,  nu se va răzbuna pe noi, introducând un impozit pe bacşişul adăugat, semnăm în cele ce urmează:

Asociaţia Chelnerilor, Ospătarilor, Şefilor de Sală şi Picolilor din România

Federaţia Internaţională a Chelnerilor de la Cireşica

Fundaţia Şefilor de Sală din Centrul Vechi

Mişcarea „Bacşiş Fără Frontiere”, Bucureşti”

 

Comentarii
Vezi și