Profesorul Paleologu a început să dea note: "Rovana Plumb e o ruşine"

Obisnuiti de-a lungul a 50 de ani ca in functiile cheie sa fie "alesi" cei mai destoinici fii ai poporului desemnati direct de partidul comunist, dupa 1989 romanii s-au dovedit a fi greu de multumit cand vine vorba sa-si numeasca singuri conducatorii.  Comunistul a fost prea mincinos, geologul prea moale, marinarul prea smecher, neamtul prea molau.

Chiar daca a devenit ceva normal ca cei care candideaza sa se improaste cu invective in lupta pentru putere, de multe ori cei care acuza nu sunt indreptatiti sa o faca iar aia acuzati, in lipsa de argumente, contraataca cu puerilul "ba, pe-a ma-tii".

In peisajul actualei campanii pentru alegerile prezidentiale, o figura cu totul aparte fata de ofertele traditionale, este domnul Theodor Paleologu, cel mai erudit si imaculat exemplar ajuns in ultimele trei decenii in mocirla politicii mioritice. Avand o pregatire desavarsita si o educatie pe masura, el reuseste sa imbine armonios diplomatia cu ironia fina, condimentate adesea cu replici neaose, rostite spontan si liber, fara ajutorul fituicilor scrise de altii. Este poate singurul candidat indreptatit sa admire sincer sau sa intepe cu adevaruri dureroase atunci cand actorii din spectacolul vietii o cer.

Legat de numirea Rovanei Plumb in functia de comisar european, ochiul critic al filozofului a sesizat o seama de aspecte mai putin vesele.

"Sper din toată inima că Parlamentul European va respinge această numire ruşinoasă. Ca România să fie reprezentantă de Rovana Plumb e o ruşine. Am auzit-o de nenumărate ori în Parlament, la mitinguri, e mai virulentă şi mai aşarnată şi mai plină de ură decât Ana Pauker.

O avem pe Viorica Dăncilă care se agaţă de putere ca Elena Ceauşescu şi este capabilă de orice, iar Rovana Plumb are ura asta tipică pentru bolşevicii primilor ani. Este de-a dreptul ruşinos pentru ţara noastră să fie reprezentată de o asemenea persoană. Intuiesc că această nominalizare nu va trece aşa uşor", a declarat Paleologu.

Comentarii