Preşedintele Ucrainei, actorul Zelenski, modelul perfect şi pentru România!

Pe langa obsesia de a schimba legile Justitiei ca sa scape de puscarie si sa ramana cu averile neatinse, coalitia de guvernare a facut tot posibilul sa-i taie din aripi presedintelui tarii. Neamtul s-a conformat si face doar ce-l lasa Constitutia, motiv tocmai bun ca patriotii PSD-ALDE sa inoculeze populimii in creier ca ”Iohannis e lenes, nu vedeti ca nu face nimic pentru Romania?”

Ca sa nu ajunga in situatia lui Iohannis, proaspatul presedinte ales al Ucrainei, actorul de comedie Volodimir Zelenski, a anuntat chiar in ziua investirii sale ca dizolva Rada( Parlamentul Unicameral) care ii este ostila si deci nu pot colabora constructiv si convoaca alegeri legislative anticipate.

Dupa preluarea oficiala a functiei de presedinte, Zelenski, a propus adoptarea imediata a unei legi privind abolirea imunitatiii parlamentare, o lege privind raspunderea penala pentru imbogatire ilegala si multpatimitul Cod electoral, a carui aprobare treneaza de mult timp. De asemenea , el a invitat guvernul sa-si prezinte demisia in corpore dupa care l-a demis pe procurorul general, Iuri Lutenko si pe seful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Gritak.

´‘Guvernul nu ne rezolvă problemele, guvernul este problema noastră’, a spus noul preşedinte al Ucrainei, citându-l pe fostul preşedinte american Ronald Reagan. ´‘Este doar un citat. Nu înţeleg, sincer, guvernul nostru, care dă din mâini şi spune: „Nu putem face nimic”. Nu, nu este adevărat, puteţi’, a spus el, invitând executivul să demisioneze. ´‘Puteţi lua o bucată de hârtie, un pix şi să eliberaţi locurile pentru cei care se vor gândi la generaţiile viitoare şi nu la alegerile următoare. Cred că oamenii vă vor aprecia!’´, a spus Zelenski, adresându-se către miniştri.

Finalul discursului a fost de-a dreptul emotionant si de asteptat din partea unui om normal, care a venit pe jos sa fie investit sef de stat, a vorbit cu trecatorii in Parcul Mariinski, a glumit si a facut selfie cu cine a dorit.

´´Dragi concetăţeni, toată viaţa mea am încercat să fac totul pentru ca ucrainenii să zâmbească (…) În următorii cinci ani, voi face tot ce pot pentru a vă împiedica să plângeţi’´, a promis noul preşedinte ucrainean în aplauzele simpatizantilor.
 

Comentarii