Petre Daea la Bruxelles: "cormoranii fac baie în piscină după care merg la saună şi duş"

Dupa ilustrul Nicolae Iorga care, cu discursul sau, amutea audienta in aula oricarei universitati europene, a trebuit sa treaca aproape un secol pana sa mai apara un roman de aceeasi anvergura intelectuala. Petre Daea, caci dansul e romanul cu pricina, este trimisul pe Pamant, nu al lui Livache, ci al cerului, cu menirea precisa de a ne face si mai mandri ca suntem romani. Dupa ce s-a antrenat prin targuri si pe la serbari campenesti, nea Petrica si-a vazut visul implinit: a vorbit la Bruxelles in fata marilor personalitati europene. Obisnuit sa delireze tot felul de bazaconii cu oamenii simpli care-i ofera tuica si branza prin pietele romanesti, dom´ ministru a scapat aceiasi boi si in Parlamentul European.

´´Un om care intelege furtuna Brexitului, dar intelege furtuna pescarului, in momentul in care el se afla in raport cu natura si nu gaseste solutii pe care sa le foloseasca. Cormoranii in Romania fac baie in piscine. Atat de multi… nu se mai feresc de oameni. De pescari nici atata´´, a sustinut Daea, convins ca are dreptate 100%.

Oricat s-au chinut translatorii sa-i mai repare din aiureli, concluzia celor din sala a fost clara: coerenta, viziunea si stiinta de carte emanate de vorbele ministrului roman, nu pot fi puse decat pe seama consumului de alcool sau a substantelor halucinogene.
 

Comentarii