Pentru Ministrul Educaţiei, Daniel Breaz, şcoala românească este una de top

Cu toate ca studiile si sondajele de specialitate indica o situatie ingrijoratoare in ceea ce priveste educatia din Romania, ministrul Breaz afiseaza un optimism cel putin cretin.

Miile de scolii cu toaleta in curte si fara autorizatie ISU, dimensiunea imensa a abandonului scolar si procentul incredibil de dascali suplinitori care n-au nicio legatura cu invatamantul, sunt realitati triste pe care nea Daniel le considera exagerari ale presei sorosiste.

Intrebat ce parere are despre cei 40% elevi analfabeti functionali, care stiu sa scrie si sa citeasca dar nu inteleg sensul cuvintelor folosite, social democratul raspunde cu un argument demn de repetentul clasei: "Daca avem atatia analfabeti, de ce vin firmele straine ca sa ne ia IT-istii, care sunt copii de geniu?"

Draga Dany, explicatia ta avea logica daca sondajele aratau ca toti, adica 100 % din elevii romani sunt certati cu cartea. Copiii de geniu reprezinta doar o mica parte din ceilalti 60% care nu sunt analfabeti si care au ajuns la un nivel de pregatire superior studiind singuri, in afara sistemului de invatamant condus de tine.

Comentarii
Vezi și