Pentru cine zdrăngăne brăţările, Tudorică? Ministrul Justiţiei în prag de demitere!

Războiul dintre PSD-ALDE şi fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, e pe cale să se termine foarte prost pentru Tudorel Toader. Oficialii europeni sunt îngrijoraţi de faptul că autorităţile de la Bucureşti vor cu orice preţ să o blocheze pe fosta şefă a DNA să ajungă cel mai important procuror european şi, pentru a nu da posibilitatea tandemului Liviu Dragnea - Tudorel Toader să-şi facă jocurile la nivel înalt, au stabilit ca Franţa şi Germania să îşi retragă în cel mai scurt timp candidaţii la postul de Procuror Şef European, ipoteză în care Kovesi ar devenind automat şeful procurorilor din Uniunea Europeană.

Varianta de lucru l-a speriat pe şeful PSD care, sub ameninţarea demiterii, i-a cerut ministrului Justiţiei să elaboreze o Ordonanţă prin care numirea candidaţilor la parchetul UE să fie făcută direct de către Tudorel Toader. Proiectul normativului se află deja pe masa Guvernului, în baza acestui candidatul României la Parchetul European urmând să fie desemnat de către o Comisie specială pe care ministrul Justiţiei o va prezida.

Comisia de selecţie ar fi desemnată de ministrul justiţiei şi ar avea patru membri pe lângă cel care o va conduce (Tudorel Toader). Din această comisie de selecţie ar urma să facă parte un reprezentant al Parchetului General, desemnat de procurorul general al României, un reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii, desemnat de plenul acestei structuri, şi de asemenea doi specialişti în cooperare internaţională în materie penală, care la rândul lor vor fi propuşi de ministrul justiţiei.
Comentarii