Morala incendiului de la Bamboo Mamaia: România e ţara în care focul se stinge cu apa dintr-o piscină dar foamea de şpăgi nu trece nici cu 10 ani de puşcărie

După tragedia de la Colectiv, autorităţile, prinse, ca de obicei, cu chiloţii în vine, au fost cuprinse de un zel patriotic demn de Bumbeşti-Livezeni, declanşând controale peste controale, dând amenzi peste amenzi, închizând cluburi şi promiţând, la unison, că aşa n-o să se mai întâmple. N-a trecut cincinalul şi un alt club, de data aceasta fostul Bamboo din Mamaia, a fost mistuit de flăcări. Deşi la deja fostul club Silence (ex-Bamboo), spre deosebire de Colectiv, nu erau rockeri, nu erau satanişti şi sorosişti vânduţi, aşteptaţi-vă ca acum, la Antena 3 şi România TV, să aflaţi cum Iohannis, în cârdăşie cu serviciile, a pus la cale şi acest incendiu, ca să dărâme guvernul Dăncilă şi să-şi instaleze iar guvernele lor de tehnocraţi. Căci, la urma urmei, e adevărat că în Bamboo nu se asculta muzică rock, heavy, death sau speed metal, dar se asculta tehno, deci ce dovadă mai bună să li se aducă babuinilor telespectatori că la mijloc e mâna tehnocraţilor?

Deocamdată nu se ştie ce anume a declanşat, efectiv, incendiul, dar am putea băga mâna-n foc că se ştie deja cine sunt adevăraţii autori: indolenţa, lăcomia şi nesimţirea. Indolenţa băieţilor de băieţi şi a piţipoancelor din club care, deşi ştiau că în local fumatul e interzis, au continuat să fumeze toată noaptea ca şerpii; lăcomia patronilor care, în loc să-i dea afară pe mârlanii fumători, le-au permis să rămână, fiindcă erau copii de ştabi şi făceau consumaţii bănoase; nesimţirea autorităţilor, care ştiau care-i treaba cu afacerile clubului, dar s-au făcut că nu văd, pentru că, probabil, după câţiva ani de secetă post-Colectiv, circuitul şpăgii în natură se reluase.

Adevărul e că, după ce, pentru un scurt interval, tehnocraţii ăia vânduţi occidentului au tăiat în carne vie, din 2017 miticii şi-au revenit şi au dat-o iar pe ce ştiau: la Sănătate, programul de reformă a fost închis, la Educaţie directorii politruci au fost repuşi în funcţii, iar prin primării programul de ocrotire a patronilor şmecheri, dar descurcăreţi şi, mai ales, foarte darnici, a reînceput să funcţioneze. Nu contează că nu-s autorizaţii, că nu se respectă normele, bani să iasă.

Cum ziceau predecesorii Vioricăi Dăncilă, după ce boborul absent din propria lui viaţă dar prezent masiv la urne, reinstaura acum trei ani dinastia PSD la guvernare: ne-am întors la ”România normală”.

România şpăgii, a corupţiei, a lui ”lasă, bă, că merge-aşa”, aia în care un incendiu se stinge cu apa dintr-o piscină când nu merg hidranţii dar foamea de şpăgi nu trece nici cu 10 ani de puşcărie!

Şi nu ne-ar mira ca, după incendiul din august, patronii fostului Bamboo din Mamaia, care şi-au dovedit cu prisosinţă reaua voinţă în a respecta legea şi incompetenţa în a gestiona situaţia, să fie numiţi chiar de Primărie la conducerea unui alt club.

Păi adică repunem noi în funcţie miniştri demişi pe motiv de incompetenţă sau ungem în posturi şefi de servicii care nu sunt în stare să ia examenul nici atunci când candidează de unii singuri şi lăsăm pe dinafară asemenea dascăli merituoşi ai tineretului studios de prin discoteci? No, dragă poporule, Maiestate, aşa ceva nu se poate…

 

Comentarii
Vezi și