Jandarmii care au omorât un om la Vatra Dornei cu spray lacrimogen, chemaţi de Gabriela Firea să rezolve şi ţânţarii din Capitală

Jandarmii care au omorât un om la Vatra Dornei cu spray lacrimogen, au stârnit reacţii contradictorii în rândul opiniei publice. Lucrătorii MAI au intervenit ieri în cazul unui bărbat de 50 de ani, cercetat pentru pedofilie, care ar fi încercat să agreseze o copilă la un spectacol folcloric, ce se desfăşura în parcul din Vatra Dornei.  Echipajul a încercat minute în şir să îl imobilizeze pe bărbat, dar a reuşit abia după ce unul dintre jandarmi, o femeie, i-a pulverizat în faţă, de la distanţă mică, substanţe lacrimogene. 

Intervenţia jandarmilor, cel puţin discutabilă, peavând în vedere faptul că procedurile lor spun că spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanţă mai mică de un metru şi jumătate, în niciun caz în faţă, a avut un final nefericit. După momentul intervenţiei femeii-jandarm, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa, ajungând la spital în stare de comă şi decedând în ciuda eforturilor de resuscitare.
 
Evenimentul a fost comentat contradictoriu pe reţelele de socializare, cei mai mulţi acuzând Jandarmeria pentru metodele de intervenţie. Au existat, însă, şi suficient de mulţi apărători ai gestului jandarmilor din Vatra Dornei, aceştia opinând mai degrabă asupra apucăturilor condamnabile ale personajului decedat, cercetat pentru pedofilie.
 
Surpinzător, cea mai elocventă declaraţie de suport ar fi venit din partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta ar fi declarat în prezenţa câtorva reprezentanşi ai aparatului tehnic al Primăriei că intenţionează, până la finalizarea cercetărilor în acest caz, să ceară detaşarea jandarmilor la Bucureşti pentru a-i folosi în lupta contra ţânţarilor ce pun în prezent la grea încercare răbdarea bucureştenilor.
 
”Ţânţarilor cred că nu se va supăra nimeni dacă le va şpreia cineva trompele de la 30 de centimetri, iar oamenii ăştia chiar au arătat că pot fi eficienţi în lupta împotriva elementelor care terorizează populaţia”, ar fi declarat Gabriela Firea.
Comentarii
Vezi și