Ion Ţiriac, foarte apreciat de politicienii spanioli:" Este un magnat mafiot"

Sa stiti, domnule Tiriac, aceste cuvinte ne doare! Are dreptate domnul Dragnea cand ne sfatuieste sa fim mandri si sa nu ne injosim in fata strainilor care ne vor numai raul, profitand de harnicia si bunatatea noastra. Degeaba incearca, de ani de zile, cei aproape cinci milioane de patrioti din diaspora sa le faca pe plac celor care i-au primit in tarile lor si sa imbunatateasca relatiile inter-statale, crezand ca, intr-adevar, Europa este o familie.

Exemplul cel mai elocvent ca treburile nu merg struna este Spania, ruda noastra de sange si limba latina. Le-am trimis mii de menajere sa le deretice casele si sa le spele bunicii la grajd, sute de mii de profesionisti in culesul capsunilor si o gramada de specialisti in desfundat wc-urile. N-au fost multumiti. Ba, mai mult, s-au uitat la noi ca la o populatie de mana a treia.

Obisnuiti sa fim calcati in picioare de toti care au avut treaba in Spatiul Ponto- Carpato- Danubian, am zis sa nu stricam relatia cu ibericii si sa mai facem o incercare. L-am delegat in acest sens pe Ion Tiriac, simbolul national al succesului in orice domeniu. Ca sa nu ne faca de ras, nea Ionel, si-a suflecat manecile, s-a scuipat in palme si s-a pus mintenas pe treaba. A semnat un contract pe 10 ani cu autoritatile din Madrid, unde patroneaza turneul Mutua Madrid Open, care-i va aduce un profit simbolic de 35 milioane euro.

Nu le-a convenit nici varianta asta. Politicieni precum Rommy Arce si Pablo Carmona, interesati de emigranti doar pentru munca de jos, l-au acuzat pe bietul Tirac ca este ´´ un magnat mafiot, care suge sangele poporului spaniol´´.

Of, Doamne! Cine sa-i mai inteleaga pe strainii astia?  Si cand te gandesti ca nea Ion dorea numai sa fie respectat.
 

Comentarii