Înainte să fugă cu elicopterul, Dragnea promite 20.000 lei la fiecare gospodărie

Un proverb chinez spune sa-i dai omului nevoias o undita,  nu sa-l saturi de peste. Numai asa il inveti ca trebuie sa munceasca si sa se descurce singur, fara sa mai astepte mocangeli. Un teleormanean apasat de povara dosarelor care-l pot trimite la mititica, nu mai stie ce sa dea (din gura) ca prosteasca lumea sa-l voteze.

´´Plecand de la ideea ca aceasta regiune are un PIB pe locuitor mai mic decat in restul tarii, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru Moldova. Fiecare gospodarie va primi cate 20 000 lei pentru imbunatatirea conditiilor de viata´´, a promis boierul, taran simplu ca si noi, de altfel.

Zi sa innebunesti, definitiv, Livache! Daca lucrezi atat de stiintific si esti atat de sufletist, de ce n-ai elaborat ceva la fel de misto si pentru Teleormanul tau, care e mai sarac decat ce-ai vazut prin Moldova?

Reteta lui Dragnea, de a promite cadouri din banul public, nu este inventia lui. Si Ceausescu a incercat sa scape de furia multimii promitand pe ultima suta de metri,´´inca o suta de lei la salariu´´. Dan Diaconescu, fire creativa dar la fel de paranoica, vroia sa le arunce in gusa pelicanilor, 20 000 euro. Nici Danut, nici Nicolae, n-au avut o soarta prea fericita cu toate promisiunile facute.

Asta ar trebui sa-l puna pe ganduri pe Dragnea, sa mearga pe un scenariu mai emotional. Poate daca, inainte sa fuga cu elicopterul, si-ar imparti averea personala, nu bugetul de stat, spectatorii ar fi mai impresionati si, in loc sa-i dea muie, l-ar aplauda sincer.

Comentarii