Galerie Foto: 5 meserii de succes pe care preoţii le-ar putea face în România, în caz de reconversie profesională!

Admonestat în spaţiul public că, împreună cu nomenclatura clericală  din B.O.R, nu se pricepe la altceva decât la întins mâna după danii şi alocări bugetare şi la eludarea obligaţiilor financiare către stat, Preafericitul manager al ortodoxiei autohtone a avut brusc o revelaţie şi le-a răspuns contestatarilor săi că nu există meserie lăsată de la Dumnezeu pe care slujitorii domnului PF Daniel să nu o poată practica în România.

De aceea, patrioţi şi băieţi-salon fiind, ne-am gândit să-i propunem Patriarhului 6 domenii de activitate în care, pentru a-şi recăpăta credibilitatea, ar trebui să se implice profesional cu armata sa de ninje purtătoare de patrafir.

1. Preotul – controlor C.F.R

Preotul - controlor de tren ar putea reprezenta încercarea BOR de a contracara disfuncţiunile mersului trenurilor, blatul pe CFR şi şpăgile pe care le primesc, în mod obişnuit, naşii.

Astfel, preotul-naş de tren nu va primi şpagă, ci donaţii pentru biserici, având tot timpul la el o cutie a milei. Poate spune rugăciuni pentru ca trenurile să circule fără întârzieri. Poate oferi spre vânzare calendare creştin-ortodoxe, aprobate de BOR, cu mersul trenurilor şi zilele cu praznice împărăteşti cu dată fixă şi variabilă, cu cruce roşie sau neagră, indispensabile pentru enoriaşii care se hotărăsc să se înghesuie la tren în zilele sus amintite.

2. Preotul - poliţist

Ca şi preotul - controlor de tren, preotul-poliţist ar putea fi primul funcţionar din România care nu primeşte mită/şpagă, ci donaţii pentru biserică. În loc de baston, va fi echipat cu şomoiog sfinţit şi spray paralizant cu tămâie. Nu va fi deranjat de ultraj, fiind antrenat să răspundă cu celălalt obraz în orice fel de situaţie.

Pedepsele pe care le va aplica vor fi variate: de la amenzi care intră în bugetul Bisericii, la mătănii repetate, rugăciuni, autoflagelare şi muncă în folosul comunităţii bisericeşti (spălatul maşinilor clericilor, curăţat racle de moaşte, curăţat ceară în biserică, cărat damigene cu agheasmă ş.a.).

3. Preotul - antrenor

La nişte echipe ultra suferinde precum FCSB şi Dinamo, preotul - antrenor se va impune imediat prin metodele sale ortodoxe de antrenament, printre care amintim exerciţii fizice centrate pe aplecăciuni (altar, moaşte, icoane), hidratare eficientă cu agheasmă şi cantonamente la mănăstiri din ţară.

Preotul - antrenor ar fi o soluţie perfectă şi pentru starea în care se află echipa naţională de fotbal a României. Filosofia sa de joc nu ar diferi foarte mult de cea a regretatului Victor Piţurcă, bazându-se pe sfântul principiu: Dă, Doamne!

Preotul - antrenor va putea impune unor elevi ce vor deveni recunoscuţi pentru faptul că nu se duc la curve, nu se sparg în cluburi şi nu înjură un joc combinativ, echilibrat, punctele sale forte fiind tridentul ofensiv, cunoscut printre suporteri drept Sfânta Treime din atac.

4. Preotul – stuardez de la Tarom

Preotul – seward ar fi o soluţie inteligentă pentru repoziţionarea companiei naţionale de transport aerian, din motive uşor de intuit. Ar avea acces direct la Dumnezeu în caz de, Doamne fereşte!, accident şi ar putea oferi pe loc spovedanii, împărtăşanii şi minislujbe.

La Clasa I va oferi vin sfinţit şi cozonac, la clasa a II-a – apă sfinţită şi sandviciuri de post, în timp ce restul pasagerilor vor fi binecuvântaţi cu un post negru pe durata zborului.

În timpul călătoriei va cânta imnuri religioase pentru relaxarea pasagerilor, va recita psalmi şi rugăciuni întru ajungerea în siguranţă la destinaţie.

5. Preotul – pompier

Preotul - pompier ar reprezenta tentativa Bisericii Ortodoxe Române de a-şi ridica procentajul de încredere în rândul populaţiei, care a scăzut dramatic în ultimii ani, în timp ce pompierii au rămas pe primele locuri.

Printre atuurile preotului - pompier s-ar număra autospecialele cu apă sfinţită sub presiune, convingerea că Dumnezeu îi va izbândi din flăcările Iadului, precum şi tehnici avansate de descarcerare din ghearele Diavolului.

În cazul în care, din păcate, nu se mai poate face nimic pentru victimele unui incendiu sau ale unui accident serios, preotul va oferi pe loc spovedanie, împărtăşanie, loc de veci în cimitirele aprobate de BOR, slujbă de înmormântare şi parastas.

În cazul în care victimele sunt incinerate total, brigada specială de pompieri răspopiţi se va ocupa de cele menţionate mai sus.

 

Vezi mai jos galerie foto:

  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
Comentarii
Vezi și