Dăncilă îşi tratează blocajele mentale prin medicina tradiţională chineză!

Cu siguranta, cei care au fost elevi in anii´70, adica leat cu Viorica Vasilica, isi aduc perfect aminte cu cata mandrie mergeau la scoala atunci cand primeau un creion cu guma, o radiera parfumata sau un stilou ´´Made in China´´. Mai mult ca sigur, dintre produsele chinezesti ce apareau atunci in Romania, premierul Dancila s-a bucurat cel mai mult ce celebrii tenisi cu care putea sa fuga repede si departe de cladirea in care se invata carte.

Printr-un concurs ciudat de imprejurari, astazi, fiind lovita cu o functie la care nu viseaza nici printesele din povesti, Viorica s-a intalnit la Dubrovnik cu premierul chinez, Li Keqiang, caruia i-a vorbit de cata nevoie are ea de medicina lor traditionala. Poate pentru multi conationali, limba romana folosita de doamna savant Dancila, pare o bataie de joc la adresa interlocutorilor insa in dialogul cu omologul asiatic, ciripeasca ei s-a potrivit de minune.
 

”Domnule Li, io m-am saturat sa se rada toti desteptii de prostia mea. Imi dau seama ca toti are dreptate  dar insa totusi io sunt premier si sunt obligata sa iau masurile cuvenite ca sa-mi imbunatatesc gandirea. Va rog io din inima si din sufletul meu sa faceti in Parteneriat Public Privat cu Romania, un centru de medicina traditionala chineza. Sa stiti ca terenu´ il am io la Videle. Pe bune, simt ca numai intepata de mii si milioane de cuie si bolduri cum foloseste medicii vostri, mai am o sansa sa ma desteptez la creiere”, a declarat prim-ministrul Dancila in limba ei romana, pe care prim-ministrul chinez a inteles-o perfect, fiind convins ca duduia a vorbit in chineza.
 

Comentarii
Vezi și