Codul penal a fost adoptat cu scandal

Parlamentarii din Camera Deputaţilor au votat miercuri modificările controversate a Codurilor Penale, adoptate pe repede înainte, marţi, în comisia condusă de Florin Iordache.

Iată care sunt principalele modificări ale Codurilor penale adoptate de Comisia Iordache:

Scad pedepsele pentru abuz în serviciu

Este dezincriminată cu totul neglijenţa în serviciu

Scad termenele de prescripţie. Specialiştii spun că această modificare-cheie ar putea să îl vizeze sau să îl intereseze direct şi pe Liviu Dragnea, în dosarul său privind angajările fictive

Termenul pentru denunţ este redus la un an. După ce trece un an, persoana care face un denunţ poate fi şi ea pedepsită.

Interzicerea, în cursul urmăririi penale şi al judecării cauzei, a comunicărilor publice, precum şi a furnizarea altor informaţii provenind de la autorităţi publice, referitoare la faptele şi persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar însemna că presa nu va mai putea furniza informaţii de interes public despre demnitari vizaţi de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.

Persoanele din cadrul autorităţilor publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca şi cum acestea ar fi vinovate, decât dacă există o hotărâre definitivă de condamnare cu privire la acele fapte.

Ex-premierul Mihai Tudose demască manevra lui Dragnea privind legile Justiţiei

De cand nu il mai are coleg de pahar demagogic pe Livache, nea Mihai si-a recapatat pofta de viata, s-a descretit la fata si vede altfel lumea. De aceea, urmand exemplul celorlalti fugari de la masa teleormaneanului, a inceput sa dea in gat si altceva decat trascau si anume informatii.

´´Din ordonanta privind modificarea legilor Justitiei, cea mai mare parte e ambalaj si la urma, scris mic, e o fraza care prevede interimatul la DNA. Aia ne intereseaza, restul e umplutura. Dragnea si Tudorel procedeaza exact ca circarii care cu o mana flutura o batista, ca sa-ti distraga atentia, si cu cealalta mana iti fura ceasul.  Toata ordonanta asta este 90% batista si la urma, tocmai ti-a furat ceasul´’, a explicat Tudose, convins ca acum este de partea corecta a baricadei politice.

Comentarii