Cei care au semnat pentru "Viorica-Preşedinte" ştie că "nicio mamă nu trebuie să-i fie frică că nu-şi va primi salariul?" - VIDEO

Doamna premier Viorica Dancila a afirmat ca a strans un milion si jumatate de semnaturi pentru candidatura la presedintia Romaniei mai repede decat a fugit ea de scoala cand era mica. La iesirea de la Biroul electoral, dupa depunerea dosarului si fara a avea in manutele ei de casnica ratata biletele ajutatoare la vorbire, Viorica i-a asigurat pe simpatizantii care si-au depus amprenta digitala in favoarea ei ca "nicio mama sa nu ii fie frica ca nu-si va primi salariul".

Daca ar folosi dezacordurile si cacofonia pentru a fi populara ca si atunci cand, cu brosa de mii de euro in piept, se jura ca e taranca simpla din popor, i-am intelege tactica insa adevarul este, din pacate, unul mai dureros. Fara a-si vedea lungul nasului, tanti Vasilica incearca sa ne demonstreze ca si in secolul XXI, un semianalfabet poate sa-l invinga pe un filozof ca Theodor Paleologu in cursa pentru functia suprema a statului.

Am mai spus-o si o vom mai repeta inca cinci sute de ani pana cand va sti sa citeasca si sa socoteasca si ultimul nostru concetatean cu drept de vot: una era in urma cu secole, cand era ales in fruntea obstii cel care putea roti sabia deasupra capului un timp mai lung fiindca avea forta trupeasca mai mare (astea erau cerintele vremii) si altceva este azi, in anul 2019, cand, in contextul sofisticatei globalizari, este obligatoriu sa vorbesti la perfectie niste limbi straine, sa fii super-scolit si atat de inteligent incat sa faci rapid conexiunile necesare unei rezolvari eficiente a oricarei probleme.

Sa fii neconflictula dar sa dai mocangeli din banii statului, gospodina dar aeriana in orice domeniu din economia tarii, frumos pieptanata dar agramata, este prea putin si pentru a ocupa un post de profesor de atelier in Videle. Daca Viorica Dancila ar ajunge presedintele unei tari europene, cu o populatie de 20 milioane de oameni, asta ar fi culmea imposturii si in cazul ca ea ar fi ultimul si singurul supravietuitor al acestor frumoase meleaguri.

 

Comentarii