Am aflat ce vor face V.I.P.-urile din România de Valentine’s Day!

După ce de Sărbătorile de Iarnă şi-au spart prin mallurile imperialiste diurna, cu nevasta, secretara sau consiliera, oamenii politici autohtoni îşi amintesc că dragostea (de avere, de influenţă, de putere şi de altele) înainte de toate, i-a făcut să fie ceea ce sunt astăzi, aşa că sărbătoresc şi Valentine’s Day-ul. Ce vor face V.I.P-urile autohtone în această tradiţională zi a iubirii nu ştim sigur, dar suntem băieţi deştepţi, aşa că ne imaginăm.

Patriarhul Daniel: ”Cine, dracu, e Sfântul Valentin acesta, că eu nu-l am pe inventarul de moaşte? Iar mie, dacă nu-mi apari nici în calendarul bisericesc şi nici în lista de donatori pentru Catedrală înseamnă că nu exişti. În altă ordine de idei, şi dacă ar fi să acceptăm ingerinţele astea protestante, nu e păcat să spargi o mulţime de bani pe nimicuri şi s-o dai în diabet de la atâtea bomboane de ciocolată? Dragostea de Dumnezeu şi de aproapele tău e cea mai importantă. De-aia şi ţin crucea asta bătută cu diamante atârnată de gât şi teancul cu bancnote de 500 de euro în buzunarul de la piept.”

Traian Băsescu: ”De Valentine’s Day vă pup rece, cu două cuburi de gheaţă, din îndepărtata Costa Rică! Păi mi-a ajuns cât am plâns în pernă, ani de zile, de Sfântul Valentin, când n-am avut-o aproape pe Valentina mea… Acum gata! Are şi plânsul rostul lui, e bine să plângi pentru dragă Stolo, pentru să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu, dar nu aşa, de orice sărbătoare să te apuci să boceşti!”

Liviu Dragnea: Cum să nu sărbătoresc? Sărbătoresc orice, chef să iasă şi fraierii care ne-au ales să plătească! Acum, că tot l-au arestat pe Mateo, chirurgul estetician, de Valentine’s Day o să dăm o fugă până în Republica Moldova, că i-au trecut Irinei cicatricele şi-am înţeles că la Soroca-i un doctor în gresie şi faianţă care face minuni cu tuburile de silicon. Nu în ultimul rând o să-i cer lui plagiatorul acela de Paonta ca de Valentine’s Day-ul ăsta să nu mai ţeasă intrigi. Cică nu-i bine să ţeşi sau să coşi de zilele astea în care tot poporul îşi sărbătoreşte amorul, că pe urmă plângi tot a anul pe la DNA”.

Cătălin Botezatu: “Nu pregătesc nici un program special de Valentine’s Day, ce-aveţi? Cu siguranţă voi ieşi cu băieţii, ca în orice altă zi obişnuită”.

Ion Iliescu: ”Măi, dragă, în calitatea mea de liber-cugetător nu cred în prostioare din astea gen Valentina mea, Dragobetele meu, etc etc. Sunt nişte superstiţii stupide, pe care consumismul capitalist le promovează ca să scoată profit. Condamn deci cu toată fermitatea asemenea manifestări obscurantiste şi, chiar dacă suntem, ideologic, pe poziţii diferite, mă declar de acord cu tovarăşul Patriarh Daniel că astfel de sărbători neortodoxe, păgâne, n-ar trebui ţinute. N-aş fi de acord cu el, dar mi-a promis că-mi depune şi mie moaştele în Catedrală, când o fi gata”.

Călin Popescu-Tăriceanu: ”Da, dragă, sigur că iubesc Valentine’s Day-ul! Eu îl sărbătoresc de când eram manechin la APACA, iar acest obicei nu m-a părăsit nici acum, când sunt manechin în Parlamentul lui Dragnea. Ce-i drept, îl sărbătoresc periodic cu altă nevastă, dar asta-i altă poveste”.

Daniela Crudu: ”După ce-am scăpat de mucea ăla al lui Oprea, mă-ntreba Vârciu cum dreac-o să stau cu dragostea de Valentinul ăsta. Nici n-am ştiut ce să-i răspund. Cred c-o să stau în genunchi. Să mă rog, la biserică. C-am tot stat în toate felurile în restul zilelor, măcar de sărbătoarea asta creştinească să-mi trag şi sufletul!”.

Viorica Dăncilă: ”Cum, de anul acesta sărbătorim Ballantine’s Day? Când am dat eu ordonanţa asta? Fug, repede, să îl întreb pe domnul Dragnea, cu siguranţă crede că e mâna Olguţei…”

Comentarii
Vezi și