Déjà fu'

VIDEO: S-a dat liber la vânătoarea de biciclişti în România?

Se tot vorbeste de existenta a doua Romanii insa cei care studiaza mai in profuzime fenomenul pot descoperi o multitudine de astfel de perechi: Romania saracilor si cea a bogatilor, Romania oamenilor civilizati si cea a mitocanilor, Romania hotilor si cea a cinstitilor si asa mai departe.

Tensiunile dintre oricare doua Romanii sunt atat de mari incat, adesea, cand se intalnesc, se ajunge la incidente de-a dreptul halucinante.

De cand traficul a devenit infernal si a crescut ingrijorator numarul sedentarilor, in mai toate orasele patriei a luat avant civilizatul transport cu bicicleta. Asta a dus, bineintales, la nasterea a inca doua alte Romanii: biciclistii si nebiciclistii.

Multi dintre biciclisti au si ei acasa un autoturism asa ca n-au nicio greata fata de soferi dar ´’barosanii´´ care folosesc gipanul si prin curtea personala, innebunesc la vederea ´´calaretilor´´ mai rau decat la aparitia extraterestrilor. De la flegme si injuraturi s-a ajuns la atacuri armate.

Zilele trecute, in zona Timpuri noi din Bucuresti, suparat ca nu prinde verdele semaforului, soferul unui Volskvagen negru a indreptat pistolul spre un grup de biciclisti care participau la un tur organizat al orasului. Reprezentantul ´’Romaniei nebicicliste´’i-a amenintat pe romanii biciclisti ca le zboara creierii daca-i mai vede pe strada dupa care, viteaz nevoie mare, a plecat cu scartait ecologic de roti.

Vanatoarea de biciclisti nu s-a legalizat inca in Romania dar cazurile de acest gen s-au inmultit alarmant asa ca Politia face un apel la cei care-l cunosc pe pistolarul grabit sa dea orice detaliu pentru gasirea lui.

 

Comentarii