V-au şocat chirurgul analfabet si zidarul-dentist? Ce ziceţi de preotul-poliţist, şef de coloană prezidenţială, care a condus 20 de ani fără permis?

Demascarea parcagiului italian care cioplea boturi si a zidarului care scotea dintii romanilor creduli au deschis cutia Pandorei. In fiecare zi apar noi cazuri de impostori care ne distrug viata cu falsa lor pregatire.

Povestea lui Augustin Capalnas, pare sa fi stat la baza filmului ´´Prinde-ma daca poti´´ in care Leonardo Di Caprio, escroc cu un talent nemaipomenit intr-ale prefacatoriei, a lucrat pe post de chirurg, bancher, pilot de avioane si multe altele, fara a avea nici cea mai mica pregatire in vreunul din domeniile respective.

Se recomanda doar cu diplome false, facute de el prin diverse metode. Domnul Capalnas a condus masini, vreme de 20 de ani, fara a avea permis auto, desi era politist si deschidea coloana oficiala a Presedintelui Romaniei. Dupa o astfel de experienta, ne-am fi asteptat sa-l vedem angajat ca astronaut pe o nava spatiala chinezeasca sau pe post de pictor oficial al Casei Regale din Marea Britanie.

Ambitia si tupeul i-ar fi condus sigur pasii si spre astfel de domenii insa, nea Gusti, patriot din fire, s-a multumit sa se ocupe de mantuirea sufletelor aici, pe meleagurile natale, si s-a facut preot, oficiind slujbe direct in fata carciumilor. A fost condamnat la doi ani cu suspendare, dupa care a lucrat la o firma de salubritate in Cluj, ca apoi sa se intoarca la haina preoteasca.

Daca am vedea povestea asta la cinema, am pleca la sfarsitul filmului multumiti de spectacol insa cand te gandesti ca Romania a ajuns tara impostorilor, condusa de cei mai mari impostori, te ingrozesti si-ti vine sa fugi oriunde vezi cu ochii.

Comentarii