Trei popi din 2 Mai şi Vama Veche, sancţionaţi pentru că au transformat în grătare de mici cutiile pentru lumânări!

Trei preoţi din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche au fost mustraţi de Patriarhie după ce au transformat cutiile pentru lumânări în grătare pentru mici.
 
Firi pragmatice şi inventive, preoţii au pregătit o reţetă specială pentru turiştii ce au împânzit de azi plajele staţiunilor, anume mititeii cu praf de moaşte dobrogene, maceraţi în sos de aghiazmă şi vin bisericesc.
 
Şocant pentru purtătorii de epoleţi clericali de rang superior a fost şi faptul că preparatele au început  să fie oferite cumpărătorilor la tarabele metalice destinate iniţial aprinderii lumânărilor pentru morţi şi pentru vii.
 
Gestul celor dtrei slujitori ai Bisericii a ajuns pe ordinea de zi a sinodului B.O.R, Patriarhul Daniel acuzându-i pe iniţiatori că nu au cerut în mod intenţionat binecuvântarea Patriarhiei, pentru a nu trebui să ofere, pe cale de consecinţă, şi o cotă parte din profitul obţinut ca urmare a exploatării logisticii instituţiei.
 
Conform deciziei de azi a Sinodului, preoţii din Vama Veche vor trebui să depună, ca sancţiune, 80% din vânzări în conturile Patriarhiei şi 10% în conturile Episcopiei Tomisului, micii putând fi scoşi la vânzare doar cu anafură autohtonă şi muştar produs de Protoieria Tecuci şi autentificat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Comentarii