Trei muncitori români arestaţi la Paris, acuzaţi fiind că au dat foc Catedralei Notre Dame cu un grătar aprins pe acoperiş. FOTO

Trei muncitori români au fost arestaţi la Paris, asupra lor planând suspiciunea că ar fi dat foc Catedralei Notre Dame cu un grătar aprins pe acoperiş!
 
Cutremurător! Incendiul de la Notre Dame, cauzat de un accident în timpul filmărilor de la Game of Thrones!
 
FOTO: După incendiul de la Notre Dame, protestatarii scandează: "Corupţia ucide! Dragnea la puşcărie!"
 
P:F. Daniel: ”Dacă Macron marcă banul, în trei ani refac Notre Dame-ul!”
 
Autorităţile spun că cei trei se îndeletniceau de fapt cu cerşitul şi cu furatul prin vecinătatea monumentului istoric însă de câteva zile se angajaseră ca zilieri în echipele responsabile cu lucrările de restaurare ale turlei doar pentru că îşi propuseseră să serbeze într-un mod mai puţin obişnuit ziua de naştere a unuia dintre ei, pregătind din timp momentul şi chiar transmiţând petrecerea printr-un live pe Facebook.
 
Cei trei au fost reţinuţi de autorităţile franceze după ce au fost fotografiaţi de mai mulţi turişti occidentali, la închiderea programului de vizită, distrându-se cu manele, mici şi bere la pet în vârful impozantului edificiu parizian!
 
Gestul a stârnit un scandal larg mediatizat de presa din Paris, fiind considerat de preşedintele Emmanuel Macron drept un veritabil atentat la fiinţa poporului francez: "Mă gândesc la toţi catolicii şi la toţi francezii. Asemeni tuturor compatrioţilor noştri, sunt foarte trist în această seară să văd cum ţiganii români au reuşit să incendieze o parte din fiinţa noastră naţională!"
 
Ministrul de Interne a deschis o ancheta cu cei trei muncitori români în stare de arest, a sesizat Ambasada României şi i-a cerut procurorului general să preia cazul.
 

Comentarii
Vezi și