Se întâmplă-n România: o statuie a fost mutată pentru că excita peste măsură un secretar de stat!

Am crezut ca nu ne mai mira nimic din gogomaniile facute, cu mandrie patriotica, de ilustrii nostri oficiali. Si totusi, in urma cu ceva timp, o initiativa absolut traznita a lui Radu Boroianu, pe atunci secretar de stat in Ministerul Culturii, a starnit mistocareli maxime in tabloidele din intreaga lume.

´´Are sanii prea mari si tari si ma termina de cate ori o vad´’, s-a plans el in legatura cu statuia ´´Marii doamne a Gorjului´´, Arethia Tatarescu, sotia prim-ministrului interbelic Gheorghe Tararescu, cea care l-a ajutat pe Brancusi sa ridice operele Coloana Infinitului, Masa Tacerii si Poarta Sarutului.

Ca urmare, nevinovata cucoana, tare ca piatra si lipsita de viata, a fost micsorata la piept si mutata din ordinul distinsului agalmatofil, in comuna Vladimir, locatie fara nicio legatura cu istoria celebrei doamne.

Pai, daca tu ai lacrimat in izmene la doamna Tatarescu, cand vor aparea, rasfirate prin toata tara, statuile personalitatilor din zilele noastre, dive eroine precum Bianca Dragusanu, Oana Zavoranu sau Valentiana Pelinel, ce-o sa faci , nea Raducule?  O sa te repezi pe ele cu nadragii in vine sau le inviti, mai intai, la o cofetarie din Paris  si-un shopping in Milano?

Comentarii