”Salvador Mundi”, cel mai scump tablou din lume, ascuns de Vâlcov într-un butoi cu zaibăr!

Procesul in care Darius Valcov este invinuit de spalare de bani si coruptie a fost amanat pana la toamna intru cat au aparut noi fapte de o gravitate extrema. Pe langa Primaria Slatina care l-a dat in judecata pentru a recupera un prejudiciu de 1,6 milioane euro pierduti in urma unei afaceri dubioase girate de Valcov, a depus marturie si fosta sa sotie, indragita vedeta de televiziune, teatru si circ, Lavinia Sandru. Intrebata daca stia ca cel mai scump tablou din lume se afla in casa pe care o impartea cu paratul, actrita a declarat cu mana pe Biblie ca n-a banuit nici macar o secunda ca sotul ei se ocupa cu lucruri necurate.

Lucrarea de 65cmx45cm a fost achizitionata la o licitatie organizata de Casa Christie´s pentru suma ametitoare de 450 milioane de dolari si, o perioada de timp, s-a crezut ca a ajuns in colectia de la Louvre Abu Dhabi.

Cutremurata de ce aude, Lavinia a recunoscut, in sala de judecata, ca a vazut prin casa aceasta opera in care Hristos binecuvanteaza lumea dar nu si-a pus niciodata problema ca ar fi vorba de o valoare inestimabila.

”Darius mi-a spus ca este o lucrare banala pe care a cumparat-o cu 15 lei  de la tarabele cu suveniruri de pe Valea Prahovei. Ma si miram de ce ascunde el o pictura atat de ieftina in butoiul cu zaibar, caruia ii facuse fund dublu. Daca stiam ca face juma de miliard de dolari il paraseam imediat, va dati seama, pentru ca eu nu suport oamenii necinstiti”, a declarat realizatoarea tv.

 

Comentarii