Primul metru de autostradă din Moldova, umplut cu semafoare de firmă căpuşă a prefectului de Suceava!

Dupa lungi si dificile negocieri, intreprinzatorul Stefan Valentin Mandachi a reusit sa-l convinga pe miliardarul Ion Tiriac ca, pentru 50% din afacere, sa se implice si el cu cheltuielile pentru inca un centimetru de autostrada. Bucuria ambitiosului tanar nu a fost de durata fiindca autoritatile, care-l hartuiesc neintrerupt, i-au mai facut o suspriza. Zilele trecute, venit in inspectie pe santier, Mandachi si-a gasit micuta autostrada plina cu semnalistica rutiera: 8 semafoare, 5 treceri de pietoni si panouri cu ´´Atentie, cad pietre´´, ´´Atentie, trec scolari´’, ´´Urmeaza sens giratoriu´´. La un simplu calcul, toata investitia se ducea la peste doua milioane de euro, ceea ce ridica serioase semne de intrebare.

Cine ar fi facut un asemenea efort financiar fara absolut nicio logica? Acolo nu exista scoli unde sa mearga elevi, nici munti de pe care sa cada stanci si cu atat mai putin intersectii care se impuna montarea de semafoare.

Dupa ce proprietarul a facut niste investigatii pe plan local misterul a fost elucidat. Este vorba de o cunoscuta firma abonata la toate contractele cu statul si pe care le castiga in totalitate fara nicio licitatie, favorizata de prefectul judetului Suceava, Mireala Adomnitei, fara de care nu misca nimic in zona.

´´O sa-i dau in judecata si ajung cu ei pana la Curtea de la Haga. E de neconceput ca si intr-o afacere privata sa-si bage coada caracatita coruptiei din sistemul de stat. Va astept la protest, dragi romani cinstiti, corecti si harnici!´´, a declarat Stefan Mandachi.

Comentarii
Vezi și